ΑΘΗΝΑ
03:07
|
24.04.2024
Η κατάστασή του παρουσίασε επιπλοκή και κρίθηκε σκόπιμη η μεταφορά του σε νοσοκομείο του Σάο Πάολο όπου υποβάλλεται σε πιο εξειδικευμένες εξετάσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε εξετάσεις υποβάλλεται απόψε ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαίρ Μπολσονάρου, καθώς οι θεράποντες γιατροί του, με επικεφαλής τον Δρ. Αντόνιο Λουίς Μασέντου, θεωρούν πιθανή την υποβολή του σε νέα χειρουργική επέμβαση για εντερική απόφραξη.

Αρχικά, ο Μπολσονάρου είχε μεταφερθεί στο στρατιωτικό νοσοκομείο της πρωτεύουσας της χώρας, Μπραζίλια και κατά δήλωσή του «αισθανόταν καλά». Αρκετές ώρες μετά όμως η κατάστασή του παρουσίασε επιπλοκή και κρίθηκε σκόπιμη η μεταφορά του σε νοσοκομείο του Σάο Πάολο όπου υποβάλλεται σε πιο εξειδικευμένες εξετάσεις και εάν χρειαστεί θα χειρουργηθεί.

A fence surrounds the Armed Forces Hospital where Brazilian President Jair Bolsonaro was admitted in Brasilia, Brazil, Wednesday, July 14, 2021. Bolsonaro was admitted Wednesday to determine what is causing a hiccup that has lasted for days, according to a statement from the President’s office. (AP Photo/Eraldo Peres)

Ο 66χρονος Μπολσονάρου έχει υποβληθεί αρκετές φορές σε ανάλογες χειρουργικές επεμβάσεις αφότου έπεσε θύμα επίθεσης με μαχαίρι στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2018.

Τις τελευταίες βδομάδες ο πρόεδρος της Βραζιλίας υποφέρει από ακατάπαυστο λόξιγκα και αντιμετωπίζει προβλήματα στην λεκτική επικοινωνία εξαιτίας αυτής της κατάστασης. Ο ίδιος σε συνέντευξη που είχε δώσει στο ραδιοσταθμό Guaiba στις 7 Ιουλίου είχε ζητήσει συγγνώμη στους ακροατές τονίζοντας πως υποφέρει από λόξιγκα «24 ώρες το 24ωρο».

Οι τρεις αναρτήσεις του Μπολσονάρου που διέγραψε το Τwitter

Είχε δε αποδώσει το φαινόμενο σε κάποιο φάρμακο που του είχε χορηγηθεί πρόσφατα για οδοντιατρική επέμβαση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το μήνυμα του εκπροσώπου της Χαμάς για τις 200 μέρες πολέμου

Ο Χάρισον Φορντ υπέρ των νέων που διαδηλώνουν στις ΗΠΑ

Πιέσεις ΟΗΕ και Συμβουλίου της Ευρώπης στο Λονδίνο για τις απελάσεις στη Ρουάντα

Βομβιστικές επιθέσεις στο Μπουένος Άιρες: Μια δικαστική απόφαση με επιπτώσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα