ΑΘΗΝΑ
04:13
|
19.04.2024
“Όνειρό μου να γίνω μέλος του Κ.Κ. Κίνας”, είπε – Πώς αντέδρασαν οι Κινέζοι στα social media;
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζάκι Τσαν γεννήθηκε το 1954 στο βρετανικό τότε Χονγκ Κονγκ και η πρώτη σύζυγός του ήταν από την Ταϊβάν. Με λίγα λόγια η επονομαζόμενη “μπουλντόζα του καράτε” στο Χόλιγουντ έχει σχετιστεί στη ζωή του με δύο μόνιμους “πονοκεφάλους” της κομμουνιστικής ηγεσίας του Πεκίνου. Ωστόσο, στα 67 του ο ηθοποιός που έκανε καριέρα στην άλλη πλευρά του Ειρηνικού δηλώνει περήφανος που είναι Κινέζος και ότι το όνειρό του είναι γίνει μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας!

“Ζηλεύω που οι συγκεντρωθέντες εδώ είναι μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, επίσης πιστεύω ότι το Κ.Κ. Κίνας είναι σπουδαίο, επειδή ό,τι υπόσχεται η ηγεσία του, υλοποιείται οπωσδήποτε. Θα ήθελα να γίνω μέλος του ΚΚΚ”, δήλωσε σύμφωνα με την εφημερίδα “South China Morning Post” ο Τζάκι Τσαν, ο οποίος είναι ήδη μέλος του Λαϊκού πολιτικού γνωμοδοτικού συμβουλίου της πατρίδας του. Ο Τζάκι Τσαν εξέφρασε την επιθυμία να γίνει κομμουνιστής με τη “βούλα” κατά τη διάρκεια συμποσίου που διοργάνωσε η Ένωση Κινηματογράφου της Κίνας.

Η δήλωση του μάστερ των Πολεμικών Τεχνών έγινε viral στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι αντιδράσεις ήταν ποικίλες. Στο Weibo, την πιο δημοφιλή πλατφόρμα στην Κίνα, η πλειονότητα των χρηστών απεφάνθη ότι ο Τζάκι Τσαν δεν άξιος της τιμής να γίνει μέλος του Κ.Κ. Κίνας. “Δεν αμφισβητώ τον πατριωτισμό και τον επαγγελματισμό του, αλλά τον τρόπο της ζωής του. Το κόμμα μας χρειάζεται μέλη που να δίνουν το θετικό παράδειγμα, να είναι παράδειγμα προς μίμηση και ο Τζάκι δεν πείθει”, σχολίασε ένα χρήστης στο Weibo. “Προφανώς και κάνει πλάκα. Είναι χαμαιλέοντας, λέει και κάνει πράγματα όπως τον βολεύουν”, ανέφερε ένας άλλος χρήστης σύμφωνα με τη “South China Morning Post”.

Η κριτική που δέχθηκε ο Τζάκι Τσαν φέρεται να σχετίζεται με την εξωσυζυγική σχέση που είχε το 1999 αλλά και με την εξάμηνη φυλάκιση του γιου του στην Κίνα με την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών.  “Ο Τσαν είναι η ντροπή της κομμουνιστής Κίνας στο εξωτερικό. Παραείναι Αμερικανός για να το παίζει Κινέζος”, ήταν ένα από τα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πάντως υπήρχαν και πολλά θετικά σχόλια για το όνειρο του Τσαν.

Ο Τσαν θεωρεί από καιρό τον εαυτό του Κινέζο πατριώτη. Το 2019, επέκρινε τις βίαιες διαμαρτυρίες κατά του Πεκίνου στο Χονγκ Κονγκ, χαρακτηρίζοντας τις διαδηλώσεις ως “λυπηρές και καταθλιπτικές”. Τον Αύγουστο εκείνης της χρονιάς, επέλεξε να αναρτήσει φωτογραφία της κινεζικής σημαίας στο Weibo, επικρίνοντας τους διαδηλωτές του Χονγκ Κονγκ που αμφισβητούσαν το έμβλημα της χώρας. “Νιώθω περήφανος ως Κινέζος παντού, η κόκκινη σημαία των πέντε αστέρων σέβεται τον κόσμο”, έχει δηλώσει σε μια παλιότερη συνέντευξή του. Ή αλλιώς “Τι γυρεύεις μες στην Κίνα Τζάκι Τσαν;”

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εγκαινιάστηκε το περίπτερο της Ελλάδας στην 60η Μπιενάλε Βενετίας

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα