ΑΘΗΝΑ
13:59
|
25.04.2024
Αφορμή, κατά το euractiv, δίνουν προβλέψεις για δημσιονομική τρύπα άνω των 70 δισ. ευρώ τα επόμενα χρόνια..
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη φαίνεται πως αποσύρει το αντεργατικό ασφαλιστικό νομοσχέδιο έπειτα από ενστάσεις εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της ΕΕ που δεν ικανοποιήθηκαν από τη σαρωτική “μεταρρύθμιση” που “καζινοποιεί” τα αποθεματικά των ταμείων και σπάει την παράδοση στήριξης μεταξύ των γενεών νεότερων και παλιότερων εργαζομένων στο όνομα του δήθεν “ατομικού κουμπαρά”.

Αυτή την τροπή τουλάχιστον διακρίνει εκτενές σημερινό ρεπορτάζ της ηλεκτρονικής έκδοσης euroactiv και ο ανταποκριτής της στην Αθήνα, Σαράντης Μιχαλόπουλος.

Το δημοσίευμα ισχυρίζεται πως η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να αναβάλει το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό ύστερα από τις ενστάσεις της Κομισιόν που εκτίμησε ότι οι προτεινόμενες αλλαγές, με τη μετατροπή του συστήματος επικουρικών συντάξεων από αναδιανεμητικό σε κεφαλαιοποιητικό, θα έχουν σοβαρό αντίκτυπο στο δημόσιο χρέος της Ελλάδας. Οι σχετικές εκτιμήσεις προέβλεπαν “τρύπα” στα δημοσιονομικά άνω των 70 δισ. τα επόμενα χρόνια…

Εκπρόσωπος της Κομισιόν μιλώντας στο Euractiv απέφυγε να σχολιάσει ευθέως το επίμαχο νομοσχέδιο, επισημαίνοντας ωστόσο πως η πορεία του παρακολουθείται όπως και οι δημοσιονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα “μέσω του πλαισίου της ενισχυμένης εποπτείας”. Ανέφερε επίσης πως στόχος είναι η συνέχιση των μεταρρυθμιστικών δεσμεύσεων.

Άλλη πηγή της ΕΕ μιλώντας στο Euractiv υποστήριξε πως οι εμπειρογνώμονες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «δεν ήταν ενθουσιασμένοι» με το σχέδιο της κυβέρνησης. Μετέφερε δε την αντίληψη πως το νομοσχέιδο “προς το παρόν έχει τεθεί εκτός συζήτησης”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στα δικαστήρια ο Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή – Αρνείται τις κατηγορίες

Ξεκίνησε η δίκη 3 χρόνια μετά τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την υποβολή τους

Celebrities στα εστιατόρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα