ΑΘΗΝΑ
15:36
|
08.08.2022
Ο Ρώσος δημοφιλής ηθοποιός Πιοτρ Μαμόνοφ, γνωστός στην Ελλάδα από το "Νησί" του Λουνγκίν, "έφυγε" από επιπλοκές κορωνοϊού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έσβησε χθες, 15 Ιουλίου, σε ηλικία 70 ετών, από επιπλοκές κορωνοϊού ο Πιοτρ Μαμόνοφ, ο Ρώσος ηθοποιός που έγινε γνωστός σε όλο τον κόσμο, και στην Ελλάδα, στο ρόλο του σαλού ασκητή, π. Ανατόλιου, στο “Νησί” (2006) του Πάβελ Λουνγκίν.

Συγκλονιστική ήταν η ερμηνεία του Μαμόνοφ και στην επόμενη ταινία του Λουνγκίν, “Ο Τσάρος” (2009).

“Το Νησί” (trailer)

Ο Πιοτρ Μαμόνοφ υπήρξε στα νιάτα του άθεος. Ξαναβρήκε την πίστη του γύρω στο 1990.

Ο Λουνγκίν είχε δηλώσει γι’ αυτόν σε μια συνέντευξή του (Famille Chrétienne, 2009):

Έκανα τις πρώτες μου ταινίες μαζί του. Ήταν πολύ παράξενος, διάσημος ρόκερ, αλλά αυτοκαταστροφικός. Έγινε πολύ πιστός, αλλά ζει διαρκώς σε μια σύγκρουση μεταξύ Θεού και διαβόλου, είναι ο ίδιος ένα πραγματικό πεδίο μάχης! Ο ρόλος του π. Ανατόλιου ήταν φτιαγμένος γι’ αυτόν και για κανέναν άλλον.΄… Στη σκηνή της προσευχής – συνέχισε ο Λουνγκίν – ο Πιότρ “δεν ήταν ένας ηθοποιός που προσεύχεται. Ήταν ο ίδιος ολόκληρος μια προσευχή.”

Πέρα από την ηθοποιία ο Πιότρ Μαμόνοφ ήταν κατά βάση μουσικός.

Υπήρξε μορφή του εναλλακτικού ροκ, του πανκ και της heavy metal, βασικός διαμορφωτής της ρώσικης εναλλακτικής κουλτούρας στις δεκαετίες του 80 και 90 (συγκροτήματα: Zvuki Mu, Mamonov and Aleksei).

Από τα μέσα της δεκαετίας του 90 έπαιζε σαν σόλο μουσικός, και από το 2015 δημιούργησε τους Brand New Zvuki Mu (Sovershenno novye Zvuki Mu).

Σε μια συνέντευξή του αμέσως μετά το γύρισμα του Νησιού, ο Πιότρ Μαμόνοφ είχε πει:

“Είμαι σαν όλους τους άλλους – αδύναμος. Αλλά αισθάνθηκα μια ανάγκη. Αισθάνομαι την Αλήθεια σαν κάτι το επείγον, σαν έναν κόμπο στο λαιμό.” Και συμπλήρωσε: “Μια από τις ονομασίες του Χριστού είναι ο Ήλιος της Αλήθειας. Προς αυτόν τον ήλιο κατευθύνομαι μ᾿ όλες μου τις πενιχρές δυνάμεις”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Ρότζερ Γουότερς εξηγεί σε 2 λεπτά γιατί ο Μπάιντεν είναι «εγκληματίας πολέμου»

Ηθοποιοί απλήρωτοι επειδή διάβασαν το κείμενο του ΣΕΗ για τον Λιγνάδη;

Θετικοί στην επιστροφή των Γλυπτών οι αναγνώστες της Sunday Times

Συναυλία στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού με την Πανσέληνο του Αυγούστου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα