ΑΘΗΝΑ
11:59
|
25.04.2024
Στο υψηλότερο επίπεδο από τις 15 Ιανουαρίου ανήλθαν τα νέα κρούσματα κορονοϊού στη Μεγάλη Βρετανία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο υψηλότερο επίπεδο από τις 15 Ιανουαρίου ανήλθαν τα νέα κρούσματα κορονοϊού στη Μεγάλη Βρετανία, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Yπουργείο Υγείας της χώρας σήμερα την Παρασκευή (16/7).

Ειδικότερα, κατεγράφησαν 51.870 νέες μολύνσεις έναντι 48.553 την Πέμπτη.

Οι νέοι θάνατοι πολιτών εξαιτίας της νόσου αυξήθηκαν κατά 49 το τελευταίο 24ωρο, από 63 την Πέμπτη, με το σύνολο των νεκρών από κορονοϊό επί βρετανικού εδάφους να φτάνει τους 128.642 μέχρι σήμερα.

Έκκληση επιστημόνων προς την κυβέρνηση για αλλαγή πορείας

Την ίδια στιγμή, επιστήμονες διεθνούς κύρους κάλεσαν σήμερα τη βρετανική κυβέρνηση να αναθεωρήσει την απόφασή της, με βάση την οποία την Δευτέρα θα αρθούν σχεδόν όλοι οι περιορισμοί στην Αγγλία, επισημαίνοντας τους κινδύνους που εμπεριέχει αυτή η στρατηγική, όχι μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και σε άλλες χώρες.

Στην ανακοίνωσή της, αυτή η ομάδα των διεθνών επιστημόνων εξηγεί ότι θέλει «να σημάνει συναγερμό» για την «επικίνδυνη», όπως την χαρακτηρίζει, απόφαση του Λονδίνου, που θα μπορούσε να αυξήσει εκθετικά τις μολύνσεις.

Υπενθυμίζεται πως ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, επιβεβαίωσε ότι σκοπεύει να άρει, από τη Δευτέρα 19 Ιουλίου, σχεδόν όλους τους υγειονομικούς περιορισμούς που εξακολουθούν να ισχύουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Σ’ αυτούς περιλαμβάνονται η χρήση μάσκας και η κοινωνική αποστασιοποίηση. Επιθυμώντας να «αποκαταστήσει τις ελευθερίες» ο συντηρητικός πρωθυπουργός εκτιμά ότι τώρα είναι «η σωστή στιγμή» για να το κάνει, παρά την εξάπλωση της μεταδοτικότερης παραλλαγής Δέλτα, που επικρατεί πλέον στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο Τζόνσον βασίζει την απόφασή του στην επιτυχή εκστρατεία ανοσοποίησης, αφού πάνω από τα δύο τρίτα των ενηλίκων έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Πηγές: SkyNews, BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σλοβάκος ευρωβουλευτής απελευθέρωσε περιστέρι στην Ευρωβουλή

Φλωρίδης για Ρέντη: Τα πράγματα θα πάνε τρένο

Αττικόν: Πέθανε ο 79χρονος πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου

Ανατόλι Αντόνοφ: Αδικαιολόγητη η μεταφορά ATACMS στην Ουκρανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα