ΑΘΗΝΑ
12:24
|
25.04.2024
Ο Zαν-Κλοντ Γιούνκερ, αποκαλύπτει τον λόγο του τρέμουλου της Γερμανίδας καγκελαρίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Λύση στο μυστήριο με το ανεξήγητο τρέμουλο της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, σε πλείστες δημόσιες εμφανίσεις της έδωσε μετά από χρόνια ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Στο ντοκιμαντέρ του γερμανικού τηλεοπτικού δικτύου RTL «Άνγκελα Μέρκελ – η πορεία της, τα μυστικά της και το μέλλον της», ο Γιούνκερ λέει ότι η καγκελάριος του είπε μετά το δεύτερο τρέμουλο, ενώ στεκόταν: «Φοβάμαι τώρα ότι αυτό θα συμβεί ξανά και ξανά. Της ήταν πολύ ενοχλητικό να πρέπει να κάθεται για ένα ορισμένο διάστημα όταν υποδεχόταν επισκέπτες ξένων κρατών. Ο βασικός λόγος, ωστόσο, δεν ήταν ψυχολογικός ή διανοητικός, αλλά μάλλον μια λανθάνουσα υπερκόπωση. Αυτή η γυναίκα εργαζόταν 17 και 18 ώρες την ημέρα, ούτε και οι πιο έμπειροι άντρες δεν το αντέχουν αυτό».

Υπενθυμίζεται πως η επί 16 συναπτά έτη καγκελάριος της Γερμανίας, σόκαρε το φθινόπωρο του 2019 όταν κατά τη διάρκεια επίσημων επισκέψεων και συνεντεύξεων Τύπου άρχισε να την καταβάλει ανεξήγητο τρέμουλο γεγονός που τότε προκάλεσε ανησυχίες για την κατάσταση της υγείας της.

Είναι γνωστό ότι η Μέρκελ τα καταφέρνει και με λίγο ύπνο και ότι διαπραγματεύεται επί ώρες. Διαπραγματευόταν, για παράδειγμα, με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων κατά την κρίση του κοροναϊού μέχρι αργά το βράδυ.

Η ίδια είχε δηλώσει παλαιότερα ότι μπορεί να αποθηκεύσει ύπνο, όπως μια καμήλα μπορεί να το κάνει με το νερό.

«Την έχω ζήσει σε πολλές νυχτερινές διαπραγματεύσεις, ήταν γεμάτη ενέργεια. Πρέπει να το κατέχει αυτό κανείς στη διεθνή πολιτική, να μπορεί να παίρνει ένα σύντομο υπνάκο για να έχει απόθεμα ενέργειας», είπε ο Γιουνκέρ.

Τι θα θυμάται ο Γιουνκέρ από την καγκελάριο Μέρκελ; «Μερικές φορές, με παρηγορούσε όταν ήμουν στα όρια της απελπισίας. «Μου έλεγε: Ζαν Κλοντ, η δύναμη βρίσκεται στην ηρεμία» είπε ο Λουξεμβουργιανός πολιτικός στο πλαίσιο του ντοκιμαντέρ.

Πηγές: Euronews, Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ: Προκλητικό να μας κουνάει το δάκτυλο για σχέσεις με την Ακροδεξιά

Σλοβάκος ευρωβουλευτής απελευθέρωσε περιστέρι στην Ευρωβουλή

Φλωρίδης για Ρέντη: Τα πράγματα θα πάνε τρένο

Αττικόν: Πέθανε ο 79χρονος πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα