ΑΘΗΝΑ
22:50
|
19.04.2024
Τα έκτακτα μέτρα αποφασίστηκαν πριν τους τριήμερους εορτασμούς για τη μουσουλμανική "Γιορτή της Θυσίας".
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κλείνουν για μία βδομάδα οι δημόσιες υπηρεσίες και οι τράπεζες στην Τεχεράνη και σε παρακείμενη ιρανική επαρχία σε μία προσπάθεια να αναχαιτιστεί η ραγδαία διασπορά κρουσμάτων του κορονοϊού Covid-19 καθώς στο Ιράν πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου, που ξεπερνούν τα 3.500.000, πλησιάζουν νέα επίπεδα ρεκόρ.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εθνική επιτροπή αντιμετώπισης της πανδημίας, στην Τεχεράνη και στη γειτονική επαρχία Αλμπόρζ, οι δημόσιες υπηρεσίες και οι τράπεζες θα κλείσουν από αύριο, Τρίτη, έως το πρωί της επόμενης Δευτέρας.

Η απόφαση αυτή, που ανακοινώθηκε λίγο πριν την τριήμερη αργία (από την Τετάρτη έως την Παρασκευή) της μουσουλμανικής Γιορτής της Θυσίας, συμπεριλαμβάνει και το μέτρο απαγόρευσης της εξόδου ή της εισόδου με αυτοκίνητο από αυτές τις δύο επαρχίες για έξι ημέρες.

Εικόνα

Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός πως είναι η πρώτη φορά που αποφασίζεται το μέτρο αναστολής της λειτουργίας δημοσίων υπηρεσιών και τραπεζών από την αρχή της κρίσης της πανδημίας.

Κατά τα φαινόμενα, το Ιράν δείχνει πως δυσκολεύεται να συγκρατήσει, εδώ και αρκετές εβδομάδες, αυτό το διαφαινόμενο «πέμπτο κύμα» της νόσου, που οφείλεται στην εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα.

Εικόνα

Από την ανακοίνωση των πρώτων κρουσμάτων τον Φεβρουάριο του 2020, το Ιράν μετρά 87.370 νεκρούς από την Covid-19 από ένα σύνολο άνω των 3,5 εκατομμυρίων κρουσμάτων, βάσει της τελευταίας επίσημης ημερήσιας καταμέτρησης.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, 25.441 νέες μολύνσεις καταγράφηκαν σε διάστημα 24 ωρών, πολύ κοντά στο ρεκόρ των 25.582 κρουσμάτων, στις 14 Απριλίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα