ΑΘΗΝΑ
09:12
|
19.04.2024
Στην Κύπρο βρίσκεται ο Πρόεδρος της Τουρκίας, ο οποίος έφτασε στο αεροδρόμιο της Τύμπου στις 3 το μεσημέρι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην Κύπρο βρίσκεται ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έφτασε στο αεροδρόμιο της Τύμπου στις 3 το μεσημέρι.

Ο Τούρκος πρόεδρος αναμένεται να προχωρήσει σε ανακοινώσεις κατά την συνεδρίαση της λεγόμενης «Βουλής», η οποία αποτελεί την πρώτη στάση της διήμερης επίσκεψής του στα κατεχόμενα εδάφη του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους.

Σύμφωνα με το Γραφείο της τουρκικής Προεδρίας, η επίσκεψη πραγματοποιείται κατόπιν πρόσκλησης του ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, Ερσίν Τατάρ, και στο πλαίσιο αυτής ο Ερντογάν θα παρευρεθεί στην συνεδρίαση και θα συμμετάσχει στην παρέλαση για την επέτειο της τουρκικής εισβολής. Επίσης θα πραγματοποιηθεί συνάντηση Ερντογάν – Τατάρ όπου θα συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και όλο το φάσμα των σχέσεων Τουρκίας – ψευδοκράτους. Θα ανταλλάξουν απόψεις για το Κυπριακό, προστίθεται. Ο Τούρκος Πρόεδρος με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, όπως αναφέρεται, θα παρευρεθούν σε μαζική τελετή για τα εγκαίνια έργων υποδομής που έχουν ολοκληρωθεί στα κατεχόμενα.

Παράλληλα, θεωρείται δεδομένο ότι ο Ταγίπ Ερντογάν θα προβεί σε εξαγγελίες που στόχο θα έχουν την ενίσχυση του κατοχικού καθεστώτος. Επίκεντρο των αναφορών του θα είναι, όπως εκτιμάται, η περίκλειστη περιοχή Αμμοχώστου, όπου οι παράνομες εργασίες προετοιμασίας ολοκληρώθηκαν χθες από τις κατοχικές αρχές και επιθεωρήθηκαν από τον κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τατάρ. 

Χαρακτηριστικό των προθέσεων του Τούρκου ηγέτη είναι η δήλωσή του στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου πριν αναχωρήσει για την Κύπρο, όπου μεταξύ άλλων δήλωσε πως «θα γίνουν τα πρώτα βήματα επί των νέων σχεδίων που έχουν καταστρωθεί από κοινού με την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπορυ».

Πηγές: SigmaLive, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Το απόγευμα, παρουσία Τσίπρα, ανακοινώνεται το ευρωψηφοδέλτιο

Εκρήξεις στο Ιράν: Για ισραηλινή επίθεση κάνουν λόγο οι ΗΠΑ

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα