ΑΘΗΝΑ
06:35
|
25.04.2024
Ουκρανοί των δυνάμεων ασφαλείας SBU επιτέθηκαν σε συνοριοφύλακες τραυματίζοντας δύο εξ αυτών επειδή νόμιζαν πως ήταν Ρώσοι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας της Ουκρανίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα όταν αποκαλύφθηκε πως επιτέθηκαν σε συνοριοφύλακες της χώρας τους στην περιοχή Σάμι κοντά στα διεθνή σύνορα με τη Ρωσία, επειδή τους πέρασαν για Ρώσους!

Σύμφωνα με το ρωσικό δίκτυο Russia Today, το παράξενο αυτό περιστατικό επιβεβαιώθηκε από ανακοίνωση της υπηρεσίας ασφαλείας SBU με την ακόλουθη επισήμανση:

“Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας, υπάλληλοι της οποίας ενεπλάκησαν σε επίθεση συνοροφυλάκων στην περιοχή Σάμι. Ειδική υπηρεσία παρέδωσε τους υπόπτους υπαλλήλους στις αρμόδιες αρχές έρευνας”.

Στην ανακοίνωση της υπηρεσίας αναφέρεται επίσης ότι οι ύποπτοι δράστες, που τραυμάτισαν δύο φρουρούς και κατάσχεσαν τον οπλισμό τους, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα όσο διάστημα διαρκεί η προ-δικαστική έρευνα.”   Σημειώνεται επίσης πως οι φερόμενοι δράστες εάν βρεθούν ένοχοι για “κλοπή, ακατάλληλη συμπεριφορά ή εκβιασμό με τη χρήση όπλων ή βία κατά αξιωματικού επιβολής νόμου” μπορούν να αντιμετωπίσουν έως και 15 χρόνια φυλάκισης.

Η ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας SBU έχει επικεφαλής τον Ιβάν Μπακάνοφ, παιδικό φίλο του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντόμιρ Ζελένσκι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα