ΑΘΗΝΑ
13:51
|
25.04.2024
Σήμερα ολοκληρώνεται η διήμερη επίσκεψη Ερντογάν στα Κατεχόμενα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Θα περιμένουμε την περάτωση της παράνομης επίσκεψης του προέδρου της Τουρκίας στα κατεχόμενα και εν συνεχεία θα τοποθετηθούμε και ως προς τις ενέργειες και ως προς τα διαβήματα που θα προβεί η Κυπριακή Δημοκρατία”, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Πανόραμα Αγνοουμένων, στον Κόρνο, ο κ. Αναστασιάδης, κληθείς να σχολιάσει τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος πραγματοποιεί παράνομη επίσκεψη στα κατεχόμενα, είπε ότι “ήταν αναμενόμενη η επανάληψη των απαράδεκτων τουρκικών θέσεων. Θα αναμένουμε την περάτωση της επίσκεψης και εν συνεχεία θα τοποθετηθούμε και ως προς τις ενέργειες και ως προς τα διαβήματα, τα οποία θα πρέπει να προβεί η Κυπριακή Δημοκρατία”.

“Υποστηρίζουμε πλήρως τις προτάσεις που κατέθεσε ο Ερσίν Τατάρ στη Γενεύη. Στο νησί υπάρχουν δύο κράτη και δύο λαοί” δήλωσε χθες από το βήμα της λεγόμενης “Βουλής” του ψευδοκράτους, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος που πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην κατεχόμενη Κύπρο, αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, ισχυριζόμενος ότι εδώ και 50 χρόνια συνεχίζονται οι επαφές για την επίλυση του Κυπριακού αλλά οι Ε/κ δεν βλέπουν ισότιμα τους Τ/κ. Γι’ αυτό και οι συνομιλίες, ανέφερε, δεν οδήγησαν πουθενά. Αυτό το σκεπτικό δεν άλλαξε ποτέ, είπε, “και είδαμε ότι η Ε/κ πλευρά δεν θέλει συνέταιρο κράτος, γι’ αυτό και κρύβονται πίσω από τις παραμέτρους των Ηνωμένων Εθνών”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στα δικαστήρια ο Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή – Αρνείται τις κατηγορίες

Ξεκίνησε η δίκη 3 χρόνια μετά τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την υποβολή τους

Celebrities στα εστιατόρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα