ΑΘΗΝΑ
10:44
|
26.04.2024
Αβέβαιη μέχρι την ύστατη ώρα κρίνεται η πραγματοποίηση των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο καθώς όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία των κρουσμάτων covid-19.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020 Τοσίρο Μούτο δεν απέκλεισε σήμερα το ενδεχόμενο ματαίωσης της διεθνούς αθλητικής διοργάνωσης σε περίπτωση σημαντικής ανόδου των κρουσμάτων covid-19 καθώς αυξήθηκαν οι περιπτώσεις αθλητών που βρέθηκαν θετικοί στον ιό με αποτέλεσμα οι ίδιοι και οι χορηγοί τους να ματαιώσουν την εμφάνισή τους στην εναρκτήρια τελετή της ερχόμενης Παρασκευής.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε το μεσημέρι ο Μούτο συνέδεσε την πραγματοποίηση των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο με την πορεία των θετικών κρουσμάτων της πανδημίας τονίζοντας πως εάν καταστεί απαραίτητο θα ληφθεί ακόμη και η απόφαση για την ματαίωσή τους.

Θα συνεχίσουμε τις σχετικές συζητήσεις σε περίπτωση που υπάρξει κορύφωση των κρουσμάτων” πρόσθεσε ο Μούτο.

Λίγη ώρα αργότερα εκπρόσωπος της οργανωτικής επιτροπής των Αγώνων Τόκιο 2020  δήλωσε πως οι διοργανωτές εντείνουν τις προσπάθειες “100% για την εξασφάλιση της πραγματοποίησης επιτυχημένων Αγώνων”.

Από την 1η Ιουλίου έχουν επιβεβαιωθεί 67 θετικά κρούσματα  στον κορονοϊό covid-19 μεταξύ ατόμων που έχουν διαπιστευτεί να συμμετάσχουν ή να παραβρεθούν στους αγώνες, ενώ ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί οι αφίξεις χιλιάδων αθλητών από δεκάδες χώρες του κόσμου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

FIFA και Saudi Aramco υπέγραψαν 4ετή συμφωνία συνεργασίας

Διατάχθηκε ΕΔΕ στο Αττικόν για τον θάνατο του 79χρονου πατέρα του Καλλιάνου

Πάει τέλειωσε ο Γιαννάκης το καλό παιδί, λέει ο Καλλιάνος για τη νοσηλεία του πατέρα του

Απαγόρευση συγκεντρώσεων φιλάθλων πριν το ΑΕΚ- Παναθηναϊκός

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα