ΑΘΗΝΑ
06:01
|
18.04.2024
"Ανησυχίες" σε Ουάσιγκτον και Λονδίνο προκάλεσαν οι σημερινές δηλώσεις Ερντογάν στα Βαρώσια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Προκλητικές” και “εμπόδιο σε κάθε προσπάθεια διαπραγμάτευσης για επίλυση του Κυπριακού στη βάση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας” χαρακτήρισε απόψε η 58χρονη υποψήφια βοηθός Υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ και πρόεδρος του “Σχεδίου Μάρσαλ”, Κάρεν Ντόνφριντ σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΣΚΑΪ στην Ουάσιγκτον, Κατερίνα Σώκου.

Η Ντόνφριντ φέρεται επίσης να δεσμεύθηκε στον γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ, που είναι πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, ότι θα εργαστεί με το Κογκρέσο για την αποκλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο και ότι όσο η Τουρκία έχει στην κατοχή της το ρωσικό σύστημα S-400, θα διατηρηθούν οι κυρώσεις σε βάρος της.

German Marshall Fund on Twitter: "Karen Donfried: Russia spends much less  than @NATO on defense. There are many metrics that we need to be looking at  as far as having a more

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντηπάρτμεντ, Νεντ Πράις, εξέφρασε βαθιά ανησυχία για τη μονομερή απόφαση των Τουρκοκυπρίων με τη στήριξη της Τουρκίας για “αποστρατικοποίηση” του 3,5% του εδάφους της περίκλειστης Αμμοχώστου καλώντας τους Ελληνοκυπρίους να κάνουν αιτήσεις στην επιτροπή που έχει συστήσει το Ψευδοκράτος για την επιστροφή των περιουσιών τους, υπό την προϋπόθεση αναγνώρισης της τουρκοκυπριακής διοίκησης.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντηπάρτμεντ τόνισε ότι είναι ασυμβίβαστη η εξέλιξη αυτή με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

H αντίδραση του Λονδίνου

Από τη μεριά του, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντομινίκ Ράαμπ εξέφρασε την “βαθιά ανησυχία” του Λονδίνου για την ανακοίνωση του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν περί αποχαρακτηρισμού μέρους της περίκλειστης περιοχής των Βαρωσίων, λέγοντας ότι αυτό έρχεται σε αντίθεση με ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και εγείρει κινδύνους για την υπονόμευση της διαδικασίας διευθέτησης του Κυπριακού. Το συζητάμε αυτό κατεπειγόντως με τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας» κατέληξε ο Βρετανός αξιωματούχος με ανάρτηση στο twitter.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Είστε εγκληματίας πολέμου κυρία φον ντερ Λάιεν

Επιταχύνεται η ανέγερση χιλιάδων κατοικιών εποίκων στην Α.Ιερουσαλήμ

Πιέσεις Μπάιντεν στο Κογκρέσο για τη συνέχεια στρατιωτικής στήριξης σε Ισραήλ-Ουκρανία

Νέο χάρτη πολιτικής αποτροπής στη Μέση Ανατολή βλέπουν στο Ιράκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα