ΑΘΗΝΑ
05:52
|
25.04.2024
Τουλάχιστον 50 ρωσικά άρματα μάχης αναπτύσσονται στα σύνορα της Ρωσίας με το Αφγανιστάν ενόψει γυμνασίων στο Ουζμπεκιστάν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεκάδες άρματα μάχης κοντά στα σύνορα Αφγανιστάν-Τατζικιστάν, πριν από την έναρξη των στρατιωτικών γυμνασίων τον επόμενο μήνα στο γειτονικό Ουζμπεκιστάν ανέπτυξε σήμερα ο ρωσικός στρατός .

Τα άρματα μάχης αναχώρησαν από τη ρωσική στρατιωτική βάση που βρίσκεται στο Τατζικιστάν, και είναι η μεγαλύτερη ρωσική στρατιωτική βάση στο εξωτερικό, και αφού διάνυσαν μια απόσταση 200 χιλιομέτρων, έφθασαν κοντά στο ασύνορα με το Αφγανιστάν και συγκεκριμένα στο πεδίο ασκήσεων Χαρμπ -Μαϊντόν.

Στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί 50 άρματα μάχης, ενώ δεν έχει ανακοινωθεί πόσα συνολικά θα λάβουν μέρος στις επικείμενες κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, στις οποίες θα συμμετάσχουν στρατιωτικές δυνάμεις από τη Ρωσία, το Τατζικιστάν και το Ουζμπεκιστάν και θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα 5-10 Αυγούστου.

Τ-72: Το ρωσικό άρμα μάχης που «σπέρνει» τον πανικό στους Τούρκους στο  Ιντλίμπ της Συρίας (Photo | Video) | ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Τα πληρώματα των ρωσικών αρμάτων μάχης Τ-72 κατά τη διάρκεια της πορείας τους προς το πεδίο στρατιωτικών ασκήσεων, έκαναν ασκήσεις προστασίας της αρματοπομπής, αποκρούοντας εικονικές επιθέσεις από ομάδες δολιοφθοράς και πλήγματα από την αεροπορία του «εχθρού».

Μόλις έφθασαν στο πεδίο ασκήσεων τα πληρώματα των αρμάτων μάχης άρχισαν να αναπτύσσονται και να παίρνουν θέσης κάλυψης των αρμάτων, αναφέρεται στην ανακοίνωση της Κεντρικής στρατιωτικής διοίκησης.

Σήμερα η Ρωσία ανακοίνωσε τη διεξαγωγή κοινών στρατιωτικών γυμνασίων με το Ουζμπεκιστάν στο νότιο Ουζμπεκιστάν, επίσης κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, τα οποία αναμένεται να πραγματοποιηθούν στο διάστημα από 30 Ιουλίου έως 10 Αυγούστου, με τη συμμετοχή 1500 στρατιωτικών, 200 οχημάτων και πολεμικών αεροσκαφών.

Ζαμίρ Καμπούλοφ: Δεν έχουν περάσει οι Ταλιμπάν σε γειτονικές χώρες

Νωρίτερα, ο διευθυντής του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Ασίας, Ζαμίρ Καμπούλοφ, δήλωσε πως δεν υπάρχουν επί του παρόντος στοιχεία που να καταγράφουν οποιαδήποτε προσπάθεια από τους Αφγανούς Ταλιμπάν να περάσουν τα σύνορα της χώρας τους με το Ουζμπεκιστάν ή το Τατζικιστάν.

“Δεν υπάρχει ίχνος τέτοιου στοιχείου” τόνισε ο Ρώσος διπλωμάτης συμμετέχοντας μέσω τηλεδιάσκεψης σε συζήτηση της ρωσικής δεξαμενής σκέψης, Λέσχη Βαλντάι. Ο ίδιος πρόσθεσε πως πρόσφατα είχε αναφερθεί η περίπτωση περίπου 100 Αφγανών στρατιωτικών αξιωματούχων που εγκατέλειψαν τις θέσεις τους και πέρασαν τα σύνορα της χώρας τους για να εισέλθουν στο έδαφος του Ουζμπεκιστάν αλλά αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στη χώρα τους λίγη ώρα αργότερα.

Ανέφερε ακόμη ότι στο Τατζικιστάν περίπου 1.600 Αφγανοί φαντάροι εγκατέλειψαν τις θέσεις τους περνώντας στο έδαφος της χώρας αυτής,  συνεχίζοντας από εκεί να βομβαρδίζουν θέσεις των Ταλιμπάν σε συνοριακές περιοχές του Αφγανιστάν.

Ο Καμπούλοφ τόνισε πως οι ρωσικές αρχές πήραν διαβεβαιώσεις από την ηγεσία των Ταλιμπάν πως δεν πρόκειται  να απαντήσουν στα πυρά αυτά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα