ΑΘΗΝΑ
00:14
|
17.09.2021
Μετά την έκθεση για τον Μίκη Θεοδωράκη, η Πρόεδρος παρακολούθησε στον Κήπο του Μεγάρου συναυλία για τα 96 χρόνια του επιφανούς μουσικοσυνθέτη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε απόψε το Μέγαρο Μουσικής και ξεναγήθηκε στην έκθεση «Ο γαλαξίας μου: Μίκης Θεοδωράκης», την οποία διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Συναυλία-αφιέρωμα στον Μ. Θεοδωράκη • Χamos

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Οργανισμό του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και τη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής».

Ο γαλαξίας μου: Μίκης Θεοδωράκης»: Εγκαινιάστηκε η επετειακή έκθεση για τα  96 χρόνια δραστήριας και δημιουργικής ζωής του Μίκη Θεοδωράκη | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ  | iefimerida.gr

Την κυρία Σακελλαροπούλου υποδέχθηκαν η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, ο Πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών Νίκος Πιμπλής και ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» Κωστής Αιλιανός.

Ο «Γαλαξίας» του Μίκη Θεοδωράκη στο Μέγαρο Μουσικής

Στη συνέχεια παρακολούθησε στον Κήπο του Μεγάρου την εορταστική συναυλία του Μεγάρου Μουσικής και της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, για τα 96 χρόνια του επιφανούς μουσικοσυνθέτη.

Τι περιλαμβάνει η έκθεση για τον Μίκη Θεοδωράκη

Ο τίτλος της έκθεσης¨, “Ο Γαλαξίας μου”, προέρχεται από τα λόγια του ίδιου του συνθέτη, όταν του ζητήθηκε να περιγράψει τα έργα του:

«Θεωρώ το μουσικό μου έργο ως ένα ενιαίο σύνολο. Άλλωστε επιδιώκω τα έργα της ίδια περιόδου (και όχι μόνο) να ενώνονται σε μικρά σύνολα έργων (τραγούδια, συμφωνίες, όπερες) με κοινά μουσικά θέματα, ώστε να ταξιδεύουν στον χρόνο συντροφικά και όλα μαζί να αποτελούν μικρούς μουσικούς γαλαξίες.»

Η έκθεση ταξιδεύει τον επισκέπτη στις πολλές και διαφορετικές πλευρές του Θεοδωράκη, όπως αυτές φωτίζονται από τα βιώματα και τα συναισθήματά του.

Διαρθρώνεται σε 16 θεματικές που καλύπτουν πτυχές της ζωής και του έργου του, και παρουσιάζονται σε ισάριθμους ειδικά διαμορφωμένους χώρους, εντός της έκθεσης.

Ο γαλαξίας του Μίκη Θεοδωράκη | Η Εφημερίδα των Συντακτών

Οι θεματικές ενότητες αναφέρονται ενδεικτικά στο συμφωνικό του έργο, τη μελοποιημένη ποίηση, τη μουσική για το θέατρο και το σινεμά, τις όπερες και τα μπαλέτα του, το λαϊκό τραγούδι, τη μουσική που συνδέεται με τους αγώνες, τα νεανικά του χρόνια, τα χρόνια της εξορίας, την πολιτική και τη συγγραφική του δράση, την διεθνή του απήχηση και την ιδιαίτερη σχέση του με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Μίκης Θεοδωράκης ... η συμπαντική Αρμονία - Μίκης Θεοδωράκης Οδηγός
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συνεργασία Μακρόν-Μέρκελ μέχρι τη νέα γερμανική κυβέρνηση

Παλαιστινιακές δημοτικές εκλογές τον Δεκέμβριο

Γερμανία–Δημοσκόπηση: Σταθερά πρώτοι SPD και Σολτς

Σύνοδος κορυφής EUMED 9 στη “σκιά” της συμφωνίας AUKUS

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα