ΑΘΗΝΑ
14:42
|
31.07.2021
Ιδιαίτερα μαζική και μαχητική η κινητοποίηση συνδικάτων και σωματείων με αιτήματα την λήψη άμεσων μέτρων προστασίας από την πανδημία και την ενίσχυση του ΕΣΥ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με ιδιαίτερα μαζική και μαχητική κινητοποίηση, που πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τρίτης στο υπουργείο Υγείας, συνδικάτα και σωματεία της Αττικής, απαίτησαν άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής των εργαζομένων από την πανδημία και ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν σωματεία με τα πανό και τις σημαίες τους, το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ)μαζικοί φορείς και φοιτητικοί σύλλογοι,  ενώ το σύνθημα που κυριάρχησε ήταν «Δώστε λεφτά για την υγεία, γιατρούς και εξοπλισμό στα νοσοκομεία». Μερικά από τα μέτρα προστασίας που απαιτούν τα συνδικάτα είναι οι προσλήψεις εκπαιδευτικών ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς και κατάτμηση των τμημάτων ώστε να αραιώσουν οι μαθητές εντός τάξεων, η στήριξη του δημόσιου τομέα της Υγείας με ενίσχυση σε προσωπικό και υποδομές, η επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας και η εφαρμογή καθολικού προγράμματος δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, καθώς και αντιπροσωπεία της ΕΓ του ΠΑΜΕ. Μίλησαν η Αντιγόνη Μαυρομάτη, εκ μέρους του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής, ο Στάθης Σταθουλόπουλος, πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων στο Φάρμακο Αττικής και ο Γιώργος Φερεντίνος, καρδιολόγος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Με την ολοκλήρωση της κινητοποίησης απευθύνθηκε το κάλεσμα των Συλλόγων Εκπαιδευτικών (ΣΕΠΕ) και των ΕΛΜΕ της Αττικής για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο ενάντια στο νέο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο που θα γίνει την Πέμπτη 22 Ιούλη στις 19.00 στα Προπύλαια.

Στάθης Σταθουλόπουλος, πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων στο Φάρμακο Αττικής

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σχιστό: Δυναμική παρουσία αλληλέγγυων στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον θάνατο πρόσφυγα (φωτό/video)

Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας δυναμικό παρών πέραν της ΚΕΕΡΦΑ έδωσαν μέλη της συλλογικότητας «Συνέλευση Χαϊδαρίου ''Πέρα από το ποτάμι''» αλλά και ανένταχτοι αλληλέγγυοι και αντιρατσιστές.
ΣΥΝΑΦΗ

Γ. Δραγασάκης: Η τεχνητή αισιοδοξία που καλλιεργεί η κυβέρνηση, αυξάνει το έλλειμμα εμπιστοσύνης

ΣΥΡΙΖΑ: Η διαθεσιμότητα των δυο αστυνομικών κατόπιν εορτής δεν αποτελεί άλλοθι (upd.)

ΚΚΕ: H κυβέρνηση δεν παίρνει ουσιαστικά μέτρα προστασίας από τον καύσωνα

ΚΙΝΑΛ: Αυξήσεις σε βασικά προϊόντα εξανεμίζουν την αύξηση-κοροϊδία των 13 ευρώ μικτά το μήνα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα