ΑΘΗΝΑ
13:30
|
19.05.2024
Παρουσιάζεται πενταετές φιλόδοξο πλάνο εκσυγχρονισμού και βελτίωσης των αθλητικών εγκαταστάσεων και χώρων πρασίνου του ΟΑΚΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 20.00 μ.μ. η κεντρική εκδήλωση παρουσίασης του Master Plan για τον πλήρη εκσυγχρονισμό και την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθήνας «Σπύρος Λούης» (Ο.Α.Κ.Α), παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του Δημάρχου Αμαρουσίου, Θεόδωρου Αμπατζόγλου και άλλων επισήμων.

Παίρνοντας το λόγο ο δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου υπενθύμισε ότι στο χώρο του σημερινού Ολυμπιακού Σταδίου γίνονταν από την αρχαιότητα περιφερειακοί αθλητικοί αγώνες. Αναφέρθηκε στην “παρακαταθήκη των Ολυμπιακών Αγώνων” που ωστόσο δεν αξιοποιήθηκε όπως έπρεπε. Εξέφρασε προθυμία για συμβολή του Δήμου στο βασικό σχέδιο εκσυγχρονισμού του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου. “Είμαστε δίπλα σας σε μεγάλα έργα, όπως αυτό που αφορά τον εκσυγχρονισμό του ΟΑΚΑ”.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης ανέφερε ότι η περιφέρεια συμμετέχει στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων σε έργα συντήρησης και περίφραξης του ΟΑΚΑ. Τόνισε ότι το έργο εκσυγχρονισμού του ΟΑΚΑ αφορά την βελτίωση της εικόνας της Αττικής. “Το μέλλον είναι μπροστά μας και είμαστε εδώ για να δώσουμε δυναμικά το παρόν” κατέληξε.

Ο Δημοσθένης Ταμπάκος, ολυμπιονίκης της γυμναστικής στους κρίκους, αναφέρθηκε στην συμβολή του ΟΑΚΑ ως μέσου ανάπτυξης σε πολιτισμικό και κοινωνικό επίπεδο.

Ακολούθως το λόγο πήρε ο Γιάννης Κωστάκης, παραολυμπιονίκης στην κολύμβηση, που μετέφερε την 25ετή εμπειρία του ως αθλητής, τόνισε η Αθήνα διαθέτει ένα από τα καλύτερα αθλητικά κέντρα σε διεθνές επίπεδο.Εξέφρασε συγκίνηση και υπερηφάνεια γιατί στο κλειστό κολυμβητήριο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 κέρδισε το Χάλκινο μετάλλιο.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης, υφυπουργός Αθλητισμού, παίρνοντας το λόγο ανέφερε στοιχεία για την καθημερινή χρήση του ΟΑΚΑ από δεκάδες χιλιάδες πολίτες και αθλητές.

Αναφέρθηκε στην ιδιοκτησία και διαχείριση των χώρων του ΟΑΚΑ και θύμισε ότι ο θεμέλιος λίθος μπήκε τον Ιανουάριο του 1980 με σκοπό να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε να φιλοξενηθούν κάποτε οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Ελλάδα.

Έκανε αναφορά σε κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις με σημαντικότερη την πραγματοποίηση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Από το 2004 ως σήμερα “δεν μπήκε ούτε καρφί…έχοντας εμφανή σημάδια φθοράς” σημείωσε, τονίζοντας ότι το ΟΑΚΑ βυθίστηκε στην απομόνωση.

Ισχυρίστηκε ότι η παρούσα κυβέρνηση άρχισε βήματα για την έξοδο από την απομόνωση και την έναρξη εκσυγχρονισμού και βελτίωσης των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ, ιδιαίτερα στους τομείς του υγρού στίβου, του τέννις, και άλλων αθλημάτων.

Και ο υφυπουργός Αθλητισμού ανέφερε ότι το σχέδιο αναβάθμισης του ΟΑΚΑ έχει κόστος 9,5 δισ. ευρώ, θα δημιουργήσει 1.400 νέες θέσεις εργασίας και αναμένεται να έχει κερδοφορία 25% σε πέντε χρόνια.

Συνέχισε δε αναφέροντας:

Στοχεύουμε στην ανάπτυξη της πολιτιστικής αξίας της εγκατάστασης και η ανάδειξή του ποδηλατοδρομίου με τη φιλοξενία συμπληρωματικών δράσεων. Το μεγάλο μας στοίχημα είναι ο περιβάλλων χώρος…με ανάπλαση νέων χώρων πρασίνου και αναψυχής. Θέλουμε να προσεγγίσουμε περισσότερους πολίτες. Δημιουργούμε πρόσθετους χώρους στάθμευσης.

Η εγκατάσταση θα ανέβει επίπεδα σε όλους τους τομείς σε ορίζοντα πενταετίας.

Αυξάνουμε την επισκεψιμότητα σε 40.000 άτομα ημερησίως…Θα υπηρετεί τη βιώσιμη ανάπτυξη και θα τιμά τη μεγάλη του πολιτιστική κληρονομιά”.

Η εκδήλωση είναι σε εξέλιξη και κατά τη διάρκειά της αναμένεται να παρουσιαστούν βασικά σημεία του νέου σχεδίου εκσυγχρονισμού του ΟΑΚΑ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μερικοί ισλαμικοί πεσσοί και ο Χαν Ντόνερ

Κεραμέως: Μετά τις Ευρωεκλογές η επέκταση της επιστολικής στις εθνικές εκλογές

Προκαλεί ο Ερντογάν την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων

Δομινικανή Δημοκρατία: Στις κάλπες στη σκιά της βίας στη γειτονική Αϊτή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα