ΑΘΗΝΑ
06:54
|
08.05.2024
Απαλλάσσονται από τις μάσκες οι εμβολιασμένοι πελάτες εσωτερικών χώρων ψυχαγωγίας και αθλητικών εκδηλώσεων σε αντίθεση με το προσωπικό που υποχρεούται να τις φορά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Γάλλος υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν, ανήγγειλε σήμερα πως πλέον θα μπορούν να εισέρχονται χωρίς μάσκα σε κινηματογράφους, μουσεία και αθλητικές εγκαταστάσεις οι πολίτες που θέλουν να παρακολουθήσουν αντίστοιχες εκδηλώσεις εφόσον έχουν στα χέρια το υγειονομικό πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Εικόνα

Το τέλος της υποχρέωσης χρήσης της μάσκας για τους πολίτες σε αυτούς τους χώρους «θα βελτιώσει σταδιακά την καθημερινότητα των Γάλλων» είπε χαρακτηριστικά ο Βεράν.

Ωστόσο, με τη μάσκα στο πρόσωπο, μολονότι εμβολιασμένοι, θα παραμείνουν οι εργαζόμενοι στους παραπάνω χώρους, παρότι το πιστοποιητικό θα είναι υποχρεωτικό από τις 30 Αυγούστου για τους υπαλλήλους.

Οι δηλώσεις του υπουργού προκάλεσαν ποικίλες αντιδράσεις. Η γνωστή επιδημιολόγος Ντομινίκ Κοσταγκλιολά δυσαρεστήθηκε θεωρώντας πως «είναι κακή ιδέα». Η ίδια έκρινε πως θα πρέπει να παραμείνουν συγκεκριμένα περιοριστικά μέτρα για να αντιμετωπιστεί η πανδημία και «όχι να αίρουμε συγκεκριμένα μέτρα όταν βάζουμε άλλα στη θέση τους».

Flag of France Child Size Face Mask - 904 Custom

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η «πατριωτική» εκστρατεία της Μελόνι κατά των αμβλώσεων ξεκίνησε

Διπλές εκλογές αύριο στη Βόρεια Μακεδονία

Η SBU ισχυρίζεται ότι απέτρεψε σχέδιο δολοφονίας του Ουκρανού προέδρου

Ανδρουλάκης: Προτεραιότητα η ευημερία των μόνιμων κατοίκων των μικρών νησιών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα