ΑΘΗΝΑ
22:56
|
16.09.2021
Η τηλεφωνική επικοινωνία των πρωθυπουργών Ελλάδας-Ιράκ επιδιώκει την περαιτέρω αναβάθμιση των διμερών σχέσεων και την αύξηση της συνεργασίας, ιδιαίτερα στην οικονομία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ετοιμότητα Ελλάδας και Ιράκ να αναπτύξουν την πολύπλευρη διμερή συνεργσία και τον διάλογο σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος επιβεβαιώθηκε κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν το βράδυ της Τρίτης ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον Ιρακινό ομόλογό του,Μουστάφα λα Καντχίμι, μία βδομάδα πριν την προγραμματισμένη επίσκεψη του Ιρακινού πρωθυπουργού στον Λευκό Οίκο και τη συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιτεν στις 26 Ιουλίου.

Πληροφορίες κυβερνητικών πηγών στην Αθήνα ανέφεραν ότι κατά την τηλεφωνική επικοινωνία επιβεβαιώθηκε η ετοιμότητα αμφοτέρων πλευρών για περαιτέρω ανάπτυξη πολύπλευρης διμερούς συνεργασίας και εμβάθυνσης του διαλόγου σε όλους τους τομείς με έμφαση στον οικονομικό τομέα.

Στη διάρκεια της επικοινωνίας Μητσοτάκη-Καντχίμι εξετάστηκαν, επίσης, περιφερειακά θέματα, με έμφαση στην προσπάθεια διαμόρφωσης συνθηκών ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, στη βάση του διεθνούς δικαίου και των αρχών καλής γειτονίας.

Τέλος, συμφωνήθηκε ότι η αναβληθείσα επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Ιράκ θα πραγματοποιηθεί το ταχύτερο, σε ημερομηνία που θα καθορίσουν οι δύο πλευρές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συνεργασία Μακρόν-Μέρκελ μέχρι τη νέα γερμανική κυβέρνηση

Παλαιστινιακές δημοτικές εκλογές τον Δεκέμβριο

Γερμανία–Δημοσκόπηση: Σταθερά πρώτοι SPD και Σολτς

Σύνοδος κορυφής EUMED 9 στη “σκιά” της συμφωνίας AUKUS

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα