ΑΘΗΝΑ
15:31
|
17.11.2024
Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και η βάση εισαγωγής στα πανεπιστήμια, ήταν στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης μεταξύ της νυν και του πρώην υπουργού Παιδείας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και η βάση εισαγωγής στα πανεπιστήμια, ήταν στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης μεταξύ της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως και των κομμάτων της αντιπολίτευσης, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για το νέο σχολείο, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

«Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ισχύει στο 90% των χωρών της ΕΕ.. Η Ελλάδα ήταν η εξαίρεση», τόνισε χαρακτηριστικά η υπουργός Παιδείας, απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης που έκανε λόγο για κατάργηση της ελευθερίας και της αυτονομίας των εκπαιδευτικών. Σχολιάζοντας την κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι οδηγεί «σε σφαγή, αφήνοντας χιλιάδες μαθητές εκτός πανεπιστημίων με την εφαρμογή της ελάχιστης βάσης εισαγωγής» η κ. Κεραμέως της καταλόγισε λαϊκισμό και προσπάθεια παραπλάνησης.

«Συνολικά μένουν εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης 9.400 περισσότεροι μαθητές σε σχέση με πέρυσι και όχι 20.000, 25.000 ή και 30.000 που ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ», συνέχισε.

Ταυτόχρονα, χαρακτήρισε «θλιβερό» τον ισχυρισμό ότι με το νέο σύστημα «κόβονται αριστούχοι», ενώ επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας ότι «ενώ μιλάει συνεχώς για τα κολλέγια, αποφεύγει να πει το παραμικρό για τα δημόσια ΙΕΚ, τα οποία αποτελούν έναν παράλληλο, πολλά υποσχόμενο δρόμο κατάρτισης».

Από την πλευρά του, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, κατηγόρησε την υπουργό Παιδείας ότι, «έχει καταστήσει τον εαυτό της εχθρό της μεγάλης πλειοψηφίας των παιδιών».

Την έντονη αντίδραση, τόσο της κ. Κεραμέως, όσο και των βουλευτών της ΝΔ, προκάλεσαν οι προσωπικές αναφορές του κ. Φίλη προς την υπουργό Παιδείας, ανεβάζοντας το πολιτικό θερμόμετρο στην Επιτροπή. 

«Τα παιδιά σας όταν μεγαλώσουν θα μάθουν πως η μητέρα τους κατέσφαξε τουλάχιστον 20.000 παιδιά και αυτό θα είναι το παράσημό σας» ανέφερε σχετικά ο κ. Φίλης.

«Είναι λυπηρό και απαράδεκτο να λαϊκίζετε με αυτό τον τρόπο. Ας μην αμαυρώνουμε την διαδικασία», αντέδρασε η κ. Κεραμέως καλώντας τον κ. Φίλη να ανακαλέσει.

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο πρόεδρος της Επιτροπής, Βασίλης Διγαλάκης και ζήτησε η επίμαχη φράση να διαγραφεί από τα πρακτικά.

Στη συνέχεια η υπουργός Παιδείας τοποθετήθηκε απαντώντας επί προσωπικού στον Νίκο Φίλη, τονίζοντας πως παρότι την χωρίζει ιδεολογική άβυσσος με τον πρώην υπουργό δεν έχει κάνει αναφορά στην προσωπική του ζωή, ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη σεβασμού προς τις γυναίκες και χαρακτήρισε την συμπεριφορά Φίλη αντιπαράδειγμα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πάπας Φραγκίσκος: Να ερευνηθεί αν στη Γάζα διαπράχθηκε γενοκτονία

ΜέΡΑ25: Η μοναδική τυραννία της μειοψηφίας είναι εκείνη των ολιγαρχών

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης (μάλλον) νιώθει πολύ ισχυρός. Θα έπρεπε;

Η Πολωνία απογειώνει μαχητικά εν μέσω ρωσικής επίθεσης με drones και πυραύλους στην Ουκρανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα