ΑΘΗΝΑ
22:34
|
20.09.2024
Ο ιατροδικαστής έχει ενημερώσει τον εισαγγελέα, καθώς είναι σε εξέλιξη η απολογία του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα στοιχεία για την υπόθεση γυναικοκτονίας της Γαρυφαλλιάς Ψαράκου φέρνει στο φως της δημοσιότητας η ιατροδικαστική έκθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιατροδικαστής απεφάνθη ότι οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που έφερε το θύμα του εγκλήματος στη Φολέγανδρο προήλθαν τα χτυπήματα που της προκάλεσε ο 30χρονος. Τα, δε, σημάδια από γδάρσιμο στην πλάτη αυτά φέρονται να προήλθαν από τα βράχια. Ο δράστης φέρεται να χτύπησε, να έσυρε στα βράχια και στη συνέχεια να πέταξε την 26χρονης στη θάλασσα, ενώ ήταν ακόμα ζωντανή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιατροδικαστής έχει ενημερώσει τον εισαγγελέα για τα ευρήματά του, καθώς είναι σε εξέλιξη η απολογία του 30χρονου ενώπιον του ανακριτή Νάξου. Η τελική έκθεση του ιατροδικαστή θα παραδοθεί στον εισαγγελέα αφού εκδοθούν και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.

“Οι δυο τους καβγάδισαν έντονα και εκείνος φαίνεται να την χτύπησε πολύ πριν την πετάξει από τα βράχια”, δήλωσαν στο ethnos.gr αστυνομικές πηγές. “Η κοπέλα καλούσε σε βοήθεια τρομαγμένη. Τα όσα διαδραματίστηκαν πριν από την πτώση φαίνεται να ήταν εξαιρετικά έντονα. Εκείνος σηκώνει το χειρόφρενο και παρατά το αμάξι επάνω στα βράχια, λίγο πριν το γκρεμό.  Ίσως την χτύπησε και μέσα στο αυτοκίνητο και τότε η κοπέλα για να σωθεί άνοιξε την πόρτα και έτρεξε να γλιτώσει”, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.  

Το πρωί ο καθ’ ομολογίαν δράστης οδηγήθηκε στο Κέντρο Υγείας Νάξου καθώς φέρεται να είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει στο κρατητήριο. Ωστόσο, έλαβε εξιτήριο και οδηγήθηκε στον ανακριτή για την απολογία του. Σύμφωνα με δηλώσεις της υπεράσπισής του, ο κατηγορούμενος θα παραδώσει στον δικαστικό λειτουργό υπόμνημα με τις θέσεις του, ενώ θα αιτηθεί να εξεταστεί από ειδικό επικαλούμενος προϋπάρχουσα ψυχική νόσο.

“Κωμικοί ισχυρισμοί” λέει ο δικηγόρος της οικογένειας

Για “κωμικούς ισχυρισμούς περί ψυχικής παθήσεως” έκανε λόγο νωρίτερα σήμερα ο δικηγόρος της οικογένειας της Γαρυφαλλιάς, Αλέξης Κούγιας, σχολιάζοντας τις τελευταίες δηλώσεις του συνηγόρου υπεράσπισης του 30χρονου δράστη Γιάννη Βλάχου, ενώ αναφέρεται και στην υπόθεση της Ελένης Τοπαλούδη.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κούγια έχει ως εξής:

Να προσέξουν πάρα πολύ τόσο ο δράστης του εγκλήματος εις βάρος της αείμνηστης θυγατέρας των εντολέων μου όσο και ο συνήγορός του, γιατί τους ίδιους κωμικούς ισχυρισμούς περί ψυχικής παθήσεως είχε προβάλει και ο έλληνας δράστης της αποτρόπαιης ανθρωποκτονίας εις βάρος της αείμνηστης Ελένης Τοπαλούδη και στο τέλος με την απόφαση, την οποίαν εξέδωσε το ΜΟΔ Αθηνών, εκτός της ισοβίου καθείρξεως, που επέβαλε στον δράστη, αγνοώντας παμψηφεί τους ισχυρισμούς του περί ψυχοπαθητικής προσωπικότητας, οδήγησε ως κατηγορούμενους στο δικαστήριο, τόσο τον ψυχίατρο, που βεβαίωνε ότι ο δράστης είναι ψυχασθενής, όσο και τον δράστη ως ηθικό αυτουργό του εγκλήματος της ψευδούς βεβαιώσεως. Αυτά και θα επανέλθω μόλις έχω στα χέρια μου τη δικογραφία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φωτιά στον ΧΥΤΑ Καρπάθου: Ήχησε το 112

Αίτημα για μετονομασία της οδού Γλάδστωνος σε Ζακ Κωστόπουλου

Θεσσαλονίκη: Πανεπιστημιακός καθηγητής καταδικάστηκε για εκβιασμό ερευνητών

Ανησυχία επιστημόνων για τον «Παγετώνα της Αποκάλυψης» που λιώνει με γοργούς ρυθμούς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα