ΑΘΗΝΑ
12:42
|
24.04.2024
Το πρόσχημα ήταν η «καταστολή» πρόσφατων «ειρηνικών και υπέρ της δημοκρατίας διαδηλώσεων» στην Κούβα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ΗΠΑ κλιμακώνουν την πίεση σε βάρος της Κούβας αξιοποιώντας κάθε δυνατό πρόσχημα στο φόντο του σκληρού οικονομικού εμπάργκο που εφαρμόζουν εδώ και δεκαετίες.

Σήμερα επέβαλαν οικονομικές κυρώσεις στον Κουβανό υπουργό Άμυνας Αλβάρο Λόπες Μιέρα και σε μια ειδική μονάδα αξιωματούχων του υπουργείου Εσωτερικών με πρόσχημα την «καταστολή» των πρόσφατων «ειρηνικών και υπέρ της δημοκρατίας διαδηλώσεων» στην Κούβα.

«Ο λαός της Κούβας διαδηλώνει για τα θεμελιώδη και καθολικά δικαιώματα που η κυβέρνησή του πρέπει να του εγγυάται» ανέφερε η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν σε ανακοίνωση όπου υπόσχεται να συνεχίσει να εφαρμόζει τις κυρώσεις σε βάρος του Νησιού της Επανάστασης, τάχα για να στηρίξει την… «αναζήτησή του λαού για τη δημοκρατία».

Διαδηλώσεις στη Κούβα: Τουλάχιστον 140 άτομα αγνοούνται ή έχουν συλληφθεί |  Liberal.gr

Νωρίτερα, σήμερα, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε πως οι νέες αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος της Κούβας στοχοθετούν όσους ευθύνονται για την καταστολή των διαδηλώσεων και αποτελούν μονάχα το πρώτο βήμα στην αμερικανική απάντηση. «Αυτή είναι μόνο η αρχή» είπε απειλητικά, προσθέτοντας:

«Οι ΗΠΑ καταδικάζουν τις μαζικές κρατήσεις και τις δίκες-παρωδία στην Κούβα και θα συνεχίσουν να επιβάλουν κυρώσεις στα πρόσωπα που ευθύνονται για την καταπίεση του κουβανικού λαού».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έκθεση για ρατσιστική βία εκθέτει την κυβέρνηση: Από τη ρητορική μίσους στις επιθέσεις

Ξύλο μέσα στη Βουλή: Ο Κωνσταντίνος Φλώρος γρονθοκόπησε τον Βασίλη Γραμμένο

Φλέσσα: Τα παιδιά στα Τέμπη τα σκοτώσαμε όλοι και όλες μαζί

Για να μην κλείσει, το «Αλεξάνδρα», το τελευταίο σινεμά της Καλλιθέας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα