ΑΘΗΝΑ
07:34
|
19.04.2024
Συνολικά 70 χιλιάδες ευρώ, ένα πολύ μεγάλο ποσό για περιφερειακό κανάλι, καλείται να πληρώσει το Europe One της Θεσσαλονίκης .
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνολικά 70 χιλιάδες ευρώ, ένα πολύ μεγάλο ποσό για περιφερειακό κανάλι, καλείται να πληρώσει το Europe One της Θεσσαλονίκης για την εκπομπή «Ή στην Α’ ή στην Β’ όλοι παν’ για τη Μαρμίτα», που παρουσιάζει. Τα πρόστιμα επιβλήθηκαν για δύο επεισόδια της δημοφιλούς αθλητικής εκπομπής, στις 15 Ιουνίου 2020 και στις 11 Οκτωβρίου 2020.

Στο πρώτο επεισόδιο είχε φιλοξενηθεί γνωστή αρνήτρια του κορονοϊού από τις τηλεοπτικές της εμφανίσεις σε περιθωριακά ΜΜΕ, καθώς και για μια επίθεση που είχε κάνει εναντίον του Νίκου Χαρδαλιά σε καφετέρια.

Ο τηλεοπτικός σταθμός τιμωρήθηκε με 30 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο για «εκ προθέσεως παραβίαση της συνταγματικής επιταγής περί ποιοτικής στάθμης προγράμματος», καθώς στον αέρα -όπως υποστηρίζει το ΕΣΡ- ακούστηκαν βωμολοχίες«αναφορές υπερφυσικού χαρακτήρα και με ψευδοεπιστημονικά συμπεράσματα»«θεωρίες συνομωσίας» και «μη αποδεκτά κατά την επιστήμη στοιχεία» για τον Covid-19, ενώ ταυτόχρονα περνούσαν στην οθόνη μηνύματα τηλεθεατών με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο.

Σε ότι αφορά το δεύτερο επεισόδιο ο παρουσιαστής της εκπομπής, Κωστής Ραπτόπουλος είχε στραφεί εναντίον της Μάγδας Φύσσα, αναπαράγοντας την ψευδή είδηση περί επιδίκασης σε εκείνη μεγάλου χρηματικού ποσού σαν αποζημίωση για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, με τον ίδιο ωστόσο να απολογείται δημόσια και να ανακαλεί τα όσα είχε πει, μετά από λίγες ημέρες. Στο πλαίσιο της εκπομπής είχαν επίσης ακούστηκαν και άλλες βωμολοχίες και «φράσεις με σεξουαλικά υπονοούμενα» για τον Παύλο Πολάκη, τον Σάκη Ρουβά, τον Γιάνη Βαρουφάκη, τον Αλέξη Τσίπρα, τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι αλλά και μερίδα τηλεθεατών που έβγαιναν στις γραμμές.

Για εκείνο το επεισόδιο το Europe One τιμωρήθηκε με 20 χιλιάδες ευρώ για «παραβίαση της συνταγματικής επιταγής περί ποιοτικής στάθμης προγράμματος» και άλλες 20 χιλιάδες ευρώ για «παραβίαση της υποχρέωσης της ακριβούς και με το απαιτούμενο αίσθημα ευθύνης μετάδοσης των πληροφοριών και των γεγονότων».

Πηγές: Thestival.gr, Ε-tetRadio

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιταλία: Ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός στα νύχια της κυβέρνησης, εν όψει ευρωεκλογών

ΕΣΡ: Πρόστιμα στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου για σοβαρά παραπτώματα

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην 24ωρη απεργία όλων των ΜΜΕ

O.J. Simpson: Ένα θύμα της Αμερικής

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα