ΑΘΗΝΑ
08:31
|
23.04.2024
Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί την Πολιτεία να σέβεται την διαφορετικότητα της άποψης ή τους φόβους των υγειονομικών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συγκέντρωση συνδικαλιστικών στελεχών στο Υπουργείο Υγείας την ερχόμενη Τρίτη, 27 Ιουλίου, στις 11.00 π.μ. αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) κατά των υποχρεωτικών εμβολιασμών.

Πληροφορίες του πρακτορείου ΑΠΕ ΜΠΕ μεταφέρουν την πεποίθηση της Ομοσπονδίας πως το μέτρο του (υποχρεωτικού και επί ποινή αναστολής της εργασιακής σχέσης) εμβολιασμού των υγειονομικών αποτελεί ένα “εξαιρετικά ανάλγητο μέτρο”, στερούμενο παντελώς επιστημονικής τεκμηρίωσης για την αναγκαιότητα του.

Καλεί δε την Πολιτεία να σέβεται την διαφορετικότητα της άποψης ή τους φόβους που εκφράζονται από όλους εκείνους που αρνούνται τον εμβολιασμό, ως έκφραση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της προσωπικότητας κάθε πολίτη”.

Σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει η ΠΟΕΔΗΝ την Πέμπτη τόνισε πως στοχοποιείται με ανακρίβειες και εκ του πονηρού το υγειονομικό προσωπικό επειδή ο εμβολιασμός του προσεγγίζει το 90%. Στην ίδια ανακοίνωση η ΠΟΕΔΗΝ επισήμανε το βαρύ φόρο αίματος 27 υγειονομικών που χάθηκαν από τον κορονοϊό με την σημείωση πως ο θάνατός τους δεν χαρακτηρίστηκε εργατικό δυστύχημα. Είχε δε έκτοτε τονίσει πως:

Η υποχρεωτικότητα παραβιάζει συνταγματικές ελευθερίες και ατομικά δικαιώματα. Με πειθώ θα εμβολιαστούν όλοι οι υγειονομικοί.

Ο εξαναγκασμός ή επιβολή πειθαρχικών μέτρων οδηγεί σε αντίθετα αποτελέσματα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι «Σπαρτιάτες» και τα επικίνδυνα παιχνίδια με τη δημοκρατία

Στον Ε65 ο Μητσοτάκης, Καστελλόριζο και Ρόδο για τον Κασσελάκη

Κορυφώνεται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης

Σε Κουβέιτ και Κατάρ πάει ο Γεραπετρίτης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα