ΑΘΗΝΑ
19:34
|
18.04.2024
Με τη γνωστή κυνικότητα, η Τουρκία καλεί τη "διεθνή κοινότητα" να αντιμετωπίσει "την πραγματικότητα στο νησί" απορρίπτοντας την "καταδικαστική" δήλωση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με επιδεικτικά κυνικό τρόπο το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών απέρριψε απόψε την “καταδικαστική”, αλλά άνευ οιωνδήποτε επιπτώσεων, δήλωση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τις μονομερείς ενέργειες της Άγκυρας στα Βαρώσια της κατεχόμενης βόρειας Κύπρου.

“Απορρίπτουμε τη δήλωση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ καθώς και τις ανακοινώσεις διαφόρων χωρών που βασίζονται σε αδικαιολόγητα αιτήματα και ασύμβατα με τις πραγματικότητες στο νησί”.

Αυτό αναφέρει η αναμενόμενη ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, αποδεικνύοντας πως με τις πλάτες των ισχυρών χωρών και αξιοποιώντας τη γεωπολιτική της θέση στο έπακρον,συνεχίζει απτόητη τις κινήσεις για “τετελεσμένα” και αναγνώριση της de facto διχοτόμησης.

Τα Βαρώσια (ή Maraş όπως τα αποκαλεί η Τουρκία) χαρακτηρίζονται “μέρος της επικράτειας της Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου” και υποστηρίζεται πως  “δεν έχουν ανοίξει σε εγκατάσταση” αλλά έχουν χαρακτηριστεί “στρατιωτική ζώνη” σαν…χειρονομία καλής θέλησης.

Έτσι, στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών οι διεθνείς αποφάσεις και η κατοχή της βόρειας Κύπρου χαρακτηρίζοναι ούτε λίγο, ούτε πολύ “ελληνική και ελληνοκυπριακή μαύρη προπαγάνδα” και καλείται το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να…απαλλαχθεί από την παραπλανητική στάση της ελληνικής και ελληνοκυπριακής πελυράς και “να υποστηρίξει τα νόμιμα βήματα της τουρκοκυπριακής πλευράς” στα Βαρώσια και τις εποικοδομητικές και ρεαλιστικές προτάσεις που υπέβαλε στη Γενεύη.

Τέλος κάλεσε την διεθνή κοινότητα να αντιμετωπίσει…”την πραγματικότητα στο νησί” και να σεβαστεί τη “βούληση του τουρκοκυπριακού λαού”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μην θεωρείτε δεδομένο το ισχυρό δολάριο…

Η νέα περιφερειακή υπερδύναμη και η παλιά διεθνής τοιαύτη

Γκουτέρες: Η Μέση Ανατολή στο χείλος μιας περιφερειακής σύγκρουσης

Ρωσικά σχέδια για Νέα Τάξη Πραγμάτων βλέπει η Washington Post

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα