ΑΘΗΝΑ
09:59
|
23.04.2024
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί την προσεχή εβδομάδα για πρώτη φορά στην Ινδία μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, θα μεταβεί την προσεχή εβδομάδα για πρώτη φορά στην Ινδία μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή (23/7) το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σε μια συγκυρία αυξανόμενης ανησυχίας του συμμάχου αυτού των ΗΠΑ για το Αφγανιστάν. Τα εμβόλια και η Κίνα θα βρεθούν στο επίκεντρο των συνομιλιών.

Ο Μπλίνκεν αναμένεται να συναντηθεί την Τετάρτη στο Νέο Δελχί με τον Ινδό πρωθυπουργό, Ναρέντρα Μόντι, και τον Ινδό ομόλογό του, Σουμπαχμανιάμ Τζαϊσχανάκαρ, ώστε να συζητήσουν διάφορα θέματα όπως η «ανάκαμψη μετά την πανδημία της Covid-19, η περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού, το Αφγανιστάν και η συνεργασία στον ΟΗΕ», ανακοίνωσε το ινδικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα πάντα με το Υπουργείο Εξωτερικών, στο τέλος του ταξιδιού του -που θα κρατήσει από τις 26-29 Ιουλίου- ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ θα επισκεφθεί επίσης το Κουβέιτ.

Θα είναι το πρώτο ταξίδι του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας της προεδρίας Μπάιντεν στην Ινδία, χώρα με την οποία υπάρχει διαρκώς στενότερη προσέγγιση με τις ΗΠΑ από τα τέλη της δεκαετίας του 1990. Με τον ασιατικό γίγαντα να συμπεριλαμβάνεται μεταξύ άλλων στους πιο πιστούς υποστηρικτές της αφγανικής κυβέρνησης, αρκετοί αναλυτές αναρωτιούνται αν με την οριστική αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το αφγανικό έδαφος στις 31 Αυγούστου το Νέο Δελχί θα αναλάβει να καλύψει το πολιτικό και στρατιωτικό κενό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βρετανία: Πράσινο φως για την απέλαση μεταναστών στη Ρουάντα

ΠΑΣΟΚ: Τι συζητά με την Ουκρανία η κυβέρνηση;

Οι «Σπαρτιάτες» και τα επικίνδυνα παιχνίδια με τη δημοκρατία

Στον Ε65 ο Μητσοτάκης, Καστελλόριζο και Ρόδο για τον Κασσελάκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα