ΑΘΗΝΑ
23:51
|
19.10.2021
Με αιχμές για αντιδημοκρατικές και αυταρχικές διαδικασίες αποχώρησε από το ΜέΡΑ25 η Κωνσταντίνα Αδάμου, που είχε πρόσφατα παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ανεξαρτητοποίησή της από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΜεΡΑ25 ανακοίνωσε η βουλεύτρια Β΄ Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνα Αδάμου κάνοντας λόγο σε επιστολή που έστειλε προς τον Πρόεδρο της Βουλής για «κόμμα που διακηρύττει την αμεσοδημοκρατία και την ισότητα και την υπεράσπιση των αδυνάμων αλλα κάνει πράξη τον αυταρχισμό και προβαίνει σε αυθαίρετες αντιδημοκρατικές πρακτικές».

Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση ανεξαρτητοποίησης προς τον πρόεδρο της Βουλής:

Δηλώνω την ανεξαρτητοποίηση μου από το ΜέΡΑ25, διότι θεωρώ ηθικό μου χρέος και καθήκον προς τους συμπολίτες μου και προς τον εαυτό μου, την τήρηση των κεκτημένων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως είναι η ελευθερία του λόγου, η δημοκρατία, η ισότητα, η ισηγορία, η ισονομία και ο σεβασμός προς τον συνάνθρωπο.

Όταν εντάχθηκα στο εν λόγω κόμμα, πίστεψα στα όμορφα στημένα λόγια που διακήρυτταν… όμως 2 χρόνια τώρα έγινα παρατηρητής αντιδημοκρατικών, αντισυντροφικών, αντιδεοντολογικών και αυταρχικών συμπεριφορών που λάμβαναν χώρα τόσο προς εμένα, όσο και προς άλλους συνοδοιπόρους μου. Δυστυχώς, ήταν πολύ δύσκολο να βρει κανείς το δίκιο του.

Το αποτέλεσμα ήταν να παρεμποδίζεται με ποικίλλους τρόπους η συμμετοχή μου στο κοινοβουλευτικό έργο, για το οποίο έδωσα όρκο στον ελληνικό λαό να επιτελώ με όλες μου τις δυνάμεις.

Προσωπικά δεν μπορώ να υποστηρίξω ένα κόμμα που μεταμφιέζεται σε κάτι που δεν είναι. Ένα κόμμα που διακηρύττει την αμεσοδημοκρατία, την ισότητα και την υπεράσπιση των αδύναμων, αλλά κάνει πράξη τον αυταρχισμό, και προβαίνει σε αυθαίρετες αντιδημοκρατικές πρακτικές.

Δυστυχώς, οι όμορφες εξαγγελίες είναι μόνο για τα μάτια του κόσμου.
Θα ήθελα να γνωστοποιήσω σε όλες και σε όλους ότι θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για τα δίκαια αιτήματα και δικαιώματα όλων των συμπολιτών μου.
Ως ανεξάρτητη, πλέον, βουλευτής θα μπορώ να σας εκπροσωπώ στο Ελληνικό Κοινοβούλιο με λιγότερα εμπόδια.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ανεξαρτητοποίηση έρχεται λίγες μόλις ημέρες μετά την παραπομπή της στην Επιτροπή Δεοντολογίας & Τήρησης Καταστατικού του κόμματος από τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη ζητώντας να συμπεριληφθεί το ζήτημα στα θέματα της τακτικής συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. 

Μάλιστα, ο Γ. Βαρουφάκης επεσήμανε πως «θα επιβεβαιώσουμε, άλλη μια φορά, ότι το ΜέΡΑ25 θέτει τις αρχές μας, ηθικές και πολιτικές, πάνω από οποιοδήποτε “πολιτικό κόστος” και ότι όλα τα μέλη μας, ανεξάρτητα αξιώματος, έχουμε την ίδια υποχρέωση να τηρούμε τις αξίες που μας έφεραν κοντά.Το ΜέΡΑ25 δυναμώνει καθημερινά επειδή όλο και περισσότεροι πολίτες διαπιστώνουν ότι ιδρύθηκε για τους ανθρώπους, όχι για τα αξιώματα. Εμείς θα συνεχίσουμε να τιμούμε την εμπιστοσύνη τους τηρώντας, όλες και όλοι μας, την βασική αυτή δέσμευση». 

Ολόκληρη η επιστολή του Γιάνη Βαρουφάκη στην Πολιτική Γραμματεία του ΜέΡΑ25:

Παρασκευή 23η Ιουλίου 2021

Συνοδοιπόροι,

Παρακαλώ όπως συμπεριληφθεί στην Ημερήσια Διάταξη της σημερινής συνεδρίας μας η πρότασή μου να εισηγηθούμε στην Κεντρική Επιτροπή την παραπομπή στην Επιτροπή Δεοντολογίας & Τήρησης Καταστατικού, για αντιδεοντολογική συμπεριφορά, της βουλεύτριας Β’ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνας Αδάμου, με επιχειρηματολογία που θα καταθέσω.

Με αυτή την εισήγηση θα επιβεβαιώσουμε, άλλη μια φορά, ότι το ΜέΡΑ25 θέτει τις αρχές μας, ηθικές και πολιτικές, πάνω από οποιοδήποτε «πολιτικό κόστος» και ότι όλα τα μέλη μας, ανεξάρτητα αξιώματος, έχουμε την ίδια υποχρέωση να τηρούμε τις αξίες που μας έφεραν κοντά.

Το ΜέΡΑ25 δυναμώνει καθημερινά επειδή όλο και περισσότεροι πολίτες διαπιστώνουν ότι ιδρύθηκε για τους ανθρώπους, όχι για τα αξιώματα. Εμείς θα συνεχίσουμε να τιμούμε την εμπιστοσύνη τους τηρώντας, όλες και όλοι μας, την βασική αυτή δέσμευση.

Yanis Varoufakis – Γιάνης Βαρουφάκης
Γραμματέας του ΜέΡΑ25


Επισημαίνεται ωστόσο, πως μιλώντας στο Action24 σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα, αρνήθηκε να μιλήσει σχετικά με την συγκεκριμένη αντιδεοντολογική συμπεριφορά, η οποία οδήγησε στο αίτημα για παραπομπή της στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος. Αντιθέτως, όταν ρωτήθηκε αν θέλει να πει περί τίνος πρόκειται, απάντησε πως «όχι, σε καμία περίπτωση. Έκρινα ότι υπήρξε ένα ζήτημα αντιδεοντολογικής συμπεριφοράς, μπορεί να έχω δίκιο, μπορεί να έχω άδικο. Αυτό θα το μελετήσει και θα το κρίνει η Επιτροπή Δεοντολογίας». 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ερευνες FBI σε σπίτια Ρώσου δισεκατομμυριούχου

Εξώδικο στον ΑΝΤ1 για τη σύνδεση του ΠΑΟΚ με την Βουλγαρία

Εφ’ όλης της ύλης κριτική στην κυβέρνηση από τον Τσίπρα

“Αστραπές” Τραμπ για την “όμορφη” αγιοποίηση του Κόλιν Πάουελ από τα ΜΜΕ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα