Στις διαδηλώσεις και τα επεισόδια που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας κυρίως ακροδεξιών στοιχείων ενάντια στον υποχρεωτικό εμβολιασμό αναφέρονται μέσα ενημέρωσης διεθνούς εμβέλειας, μεταξύ αυτών το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, το Al Jazeera, το Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων και το RT.
«Περίπου 5.000 άτομα διαδήλωσαν το Σάββατο στην Αθήνα, φέροντας πλακάτ στα οποία αναγράφονταν συνθήματα όπως “μην αγγίζετε τα παιδιά μας”» μεταφέρει το Al Jazeera, επικαλούμενο δημοσιογράφο του AFP που ήταν παρών στο πεδίο το Σάββατο το απόγευμα, ενώ δημοσίευμα του Reuters αναφέρει πως «περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι διαδήλωσαν έξω από το ελληνικό κοινοβούλιο για τρίτη φορά αυτόν τον μήνα, αντιτασσόμενοι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό ορισμένων εγαζομένων, όπως το υγειονομικό και νοσηλευτικό προσωπικό».
Μάλιστα, παραθέτει τα λεγόμενα αστυνομικού ο οποίος ζήτησε να παραμείνει ανώνυμος και δήλωσε πως «ορισμένοι διαδηλωτές εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ, αναγκάζοντας την αστυνομία να απαντήσει με δακρυγόνα».
«Πρόσφατες δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων σκοπεύει να εμβολιαστεί εναντίον του COVID-19, εξαιτίας του οποίου έχουν χαθεί 12.890 ζωές στην Ελλάδα από την έναρξη της πανδημίας. Περίπου το 45% του πληθυσμού των 11 εκατομμυρίων έχει εμβολιαστεί πλήρως. Σχεδόν 2.500 κρούσματα εντοπίστηκαν το Σάββατο, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των ατόμων που έχουν προσβληθεί από τη νόσο σε 474.366» καταλήγει το δημοσίευμα του Reuters.
Με άρθρο του που αναφέρεται στη διαδήλωση της Τετάρτης (21/7) το RT κάνει λόγο για «πλήθος περισσότερων από 3.500 διαδηλωτών» που συγκεντρώθηκαν έξω από το κοινοβούλιο. Επικαλούμενο δημοσίευμα της Καθημερινής, το RT σημειώνει πως «αφού τους ζητήθηκε να αποχωρήσουν, μερικοί από τους διαδηλωτές εκτόξευσαν μπουκάλια και άλλα βλήματα προς τους αστυνομικούς» και πως «η αστυνομία απάντησε με δακρυγόνα, χειροβομβίδες και αύρες».
Αξίζει να σημειωθεί πως μόνο στο δημοσίευμα του RT γίνεται λόγος για την κατά κύριο λόγο ακροδεξιά απεύθυνση της διαδήλωσης, με το άρθρο να υπογραμμίζει ότι «μερικοί από τους διαδηλωτές φορούσαν ρούχα που συνδέονται με τη θρησκεία και κρατούσαν εικόνες, ενώ άλλοι κυμάτιζαν σημαίες και μοίραζαν φυλλάδια που σχετίζονται με τα ακροδεξιά πολιτικά κινήματα», επικαλούμενο και πάλι ρεπορτάζ της Καθημερινής.