ΑΘΗΝΑ
05:46
|
24.04.2024
Αφορμή δίνει η τριμερής σύνοδος κορυφής Ελλάδας, Κύπρου και Ιορδανίας, την Τετάρτη στο Ζάππειο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην Αθήνα αναμένεται να μεταβεί το απόγευμα της Τρίτης ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης προκειμένου να συμμετάσχει, μία μέρα μετά, στις εργασίες της τριμερούς Συνόδου κορυφής Ελλάδας- Κύπρου- Ιορδανίας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα.

Βασικά θέματα στην ατζέντα της τριμερούς συνόδου κορυφής στην οποία θα συμμετάσχουν ο Ιορδανός βασιλιάς Αμπντάλα Β΄ και ο πρωθυπουργός της Κυριάκος Μητσοτάκης είναι μεταξύ άλλων οι εξελίξεις στο Κυπριακό και στην Ανατολική Μεσόγειο, ενεργειακά ζητήματα, το μεταναστευτικό και οι προσπάθειες για αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Η τριμερής Σύνοδος θα αρχίσει τις εργασίες της στις 12.15 μμ της 28ης Ιουλίου και θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας.

Στη Σύνοδο θα συμμετέχουν, επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης, η υπουργός Ενέργειας της Κύπρου Νατάσα Πηλείδου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος, ο υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος και ο πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα Κυριάκος Κενεβέζος.

Τρίτη απόγευμα η συνάντηση Αναστασιάδη-Μητσοτάκη

Λίγη ώρα μετά την άφιξή του στην Αθήνα το απόγευμα της Τρίτης, 27 Ιουλίου, ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει στις 6.30 μ.μ. κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μετά τη συνάντηση θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών, στο πλαίσιο του συντονισμού των κυβερνήσεων Κύπρου και Ελλάδας υπό το φως των τουρκικών παράνομων ενεργειών στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.

Κατόπιν, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας θα κάνουν δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Ο Αναστασιάδης στην Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού

Νωρίτερα, την Τετάρτη, στις 10 το πρωί, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα απευθύνει χαιρετισμό στην τελετή έναρξης της Γενικής Συνέλευσης της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού που θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή των Ελλήνων.

Το βράδυ της 28ης Ιουλίου, ο Κύπριος Πρόεδρος θα απευθύνει χαιρετισμό σε εκδήλωση που διοργανώνει η ΑΗΕΡΑ, στο πλαίσιο του 99ου Συνεδρίου της.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το μήνυμα του εκπροσώπου της Χαμάς για τις 200 μέρες πολέμου

Ο Χάρισον Φορντ υπέρ των νέων που διαδηλώνουν στις ΗΠΑ

Πιέσεις ΟΗΕ και Συμβουλίου της Ευρώπης στο Λονδίνο για τις απελάσεις στη Ρουάντα

Βομβιστικές επιθέσεις στο Μπουένος Άιρες: Μια δικαστική απόφαση με επιπτώσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα