ΑΘΗΝΑ
08:38
|
04.07.2024
Συνεχίζονται οι σαρωτικοί έλεγχοι. Ποια νησιά βρίσκονται στο "κόκκινο".
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Παύουν να ισχύουν από σήμερα 26/7 τα ειδικά περιοριστικά μέτρα που είχαν επιβληθεί στη Μύκονο από τις 17 Ιουλίου λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης.

 “Η εικόνα ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα, στην οποία η πανδημία ξεφεύγει από τον έλεγχο θα έθετε σε κίνδυνο το τουριστικό μας προϊόν” ανέφερε σχετικά ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ κυβερνητικές πηγές δεν αποκλείουν και νέα μέτρα σε όποιο νησί χρειαστεί (ακόμη και εκ νέου στην Μύκονο), εφόσον αυτό υπαγορευθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Τη λήξη των περιοριστικών μέτρων στο “νησί των ανέμων” προανήγγειλε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ενώ στη Μύκονο αναμένεται σήμερα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, καθώς τα κορονοπάρτι και οι εικόνες συνωστισμού προβληματίζουν σοβαρά τις Αρχές.

Από σήμερα “θα πραγματοποιούνται σαρωτικοί έλεγχοι σε όλες τις επιχειρήσεις για την τήρηση των μέτρων και των υγειονομικών πρωτοκόλλων, τόσο στη Μύκονο, όσο και στις υπόλοιπες περιοχές που επιδημιολογικά μας προβληματίζουν” είχε προειδοποιήσει ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς στην τελευταία ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας, τη στιγμή που την πρόθεση της κυβέρνησης είναι να αυστηροποιήσει κι άλλο τους ελέγχους, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Στην Πάρο οι αρχές κλιμακώνουν τους ήδη αυξημένους ελέγχους με στόχο την τήρηση των μέτρων ειδικά στη νυχτερινή ζωή. Το τελευταίο διήμερο επιβλήθηκαν 7 λουκέτα σε κλαμπ και 1 στην Αντίπαρο, μαζί με τα ανάλογα πρόστιμα. Εκεί ακολουθείται ένα διαφορετικό μοντέλο μέτρων, με έμφαση στα πρόστιμα και στο κλείσιμο όποιων επιχειρήσεων παρανομούν.

Τα επόμενα νησιά που φαίνεται να “κοκκινίζουν” είναι η Σαντορίνη, η Ρόδος και η Κρήτη, ενώ έπονται η Ζάκυνθος και η Κέρκυρα, με την αρμόδια επιτροπή να κρίνει τις επόμενες ημέρες εάν θα εφαρμοστούν και σ’ αυτά περιοριστικά μέτρα τύπου Μυκόνου ή ένα μοντέλο με αυστηρούς ελέγχους και πρόστιμα σε κέντρα διασκέδασης με συνωστισμό και όρθιους.

Σημειώνεται, ότι στα συγκεκριμένα νησιά είναι αυξημένα και τα ενεργά κρούσματα όπως και οι στενές επαφές τους που είναι σε καραντίνα. Ειδικότερα, στην Πάρο ανέρχονται σε 100, στη Σαντορίνη σε 86, στη Ρόδο σε 133, στο Ηράκλειο σε 407, στα Χανιά σε 140, στη Ζάκυνθο σε 147, στην Κέρκυρα σε 362.

.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τέλος στην φιλοπαλαιστινιακή κατάληψη του Πανεπιστημίου του Τορόντο

Αξιωματούχοι της Fed ανοιχτοί στην αύξηση επιτοκίων εάν ο πληθωρισμός παραμείνει

Εργατικό ατύχημα με τρεις τραυματίες στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος

Διεθνές Δικαστήριο: Έγκριση της παρέμβασης στην υπόθεση γενοκτονίας κατά της Μιανμάρ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα