ΑΘΗΝΑ
11:21
|
19.04.2024
Η ρύθμιση για τα "κορονοχρέη" προβλέπει ελάχιστη καταβολή 30 ευρώ για οφειλές ως 1.000 ευρώ και 50 ευρώ για οφειλές άνω των 1.000 ευρώ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η τροπολογία με διατάξεις για τη νέα ρύθμιση των οφειλών εξαιτίας της πανδημίας σε 36 άτοκες ή 72 χαμηλότοκες δόσεις καταθέτει σήμερα το υπουργείο Οικονομικών.

Ο αρμόδιος υπουργός, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας το πρωί στο ραδιοσταθμό ΣΚΑΪ ανέφερε πως στην τροπολογία θα συμπεριλαμβάνεται διάταξη για τη ρύθμιση των χρεών που δημιουργήθηκαν μέσα στην περίοδο της πανδημίας για το τμήμα της κοινωνίας “που αποδεδειγμένα έχει πληγεί με βάση τη διευρυμένη λίστα ΚΑΔ” αλλά και τους ιδιοκτήτες ακινήτων που έκαναν δήλωση Covid, τους ανέργους που εγγράφηκαν στον ΟΑΕΔ και τους εργαζόμενους που ήταν σε αναστολή ή στο ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ.

staikouras

Είπε επίσης πως η ρύθμιση για τα “κορονοχρέη” προβλέπει ελάχιστη καταβολή 30 ευρώ για οφειλές μέχρι 1.000 ευρώ και 50 ευρώ για οφειλές άνω των 1.000 ευρώ. Διευκρίνισε πως θα αφορά το διάστημα από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι τον Ιούλιο του 2021, όχι όμως τον φόρο εισοδήματος που θα καταβάλουν οι πολίτες από δω και πέρα, ούτε τον ΕΝΦΙΑ που έχουν να καταβάλουν.

Απέρριψε τέλος την πρόταση λογιστών και συναφών φορέων για παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως το τέλος Σεπτεμβρίου,εκτιμώντας ότι υποβάλλονται πάνω από 100.000 δηλώσεις κάθε μέρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αντιδράσεις για τα απογευματινά χειρουργεία: «Δεν είναι επιλογή, είναι εκβιασμός»

Πετρέλαιο: Άλμα στα 90 δολάρια μετά την ισραηλινή επίθεση στο Ιράν

Η Μάρω Δουκα υποψήφια με την Νέα Αριστερά στις Ευρωεκλογές

ΣΥΡΙΖΑ: Το απόγευμα, παρουσία Τσίπρα, ανακοινώνεται το ευρωψηφοδέλτιο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα