ΑΘΗΝΑ
06:59
|
27.04.2024
Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από τις 04:00 (06:00 ώρα Ελλάδας) της Δευτέρας, 2 Αυγούστου με εξαίρεση τους ταξιδιώτες από Γαλλία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ταξιδιώτες που είναι πλήρως εμβολιασμένοι κατά της Covid-19 στην ΕΕ (με εξαίρεση τη Γαλλία) και τις ΗΠΑ εξαιρούνται από τη Δευτέρα, 2 Αυγούστου, από την καραντίνα στην Βρετανία.

Όπως διευκρίνισε το απόγευμα το βρετανικό υπουργείο Μεταφορών, το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από τις 04:00 (06:00 ώρα Ελλάδας) της Δευτέρας, 2 Αυγούστου.

Σε ό,τι αφορά τις χώρες που κατατάσσονται στην “πορτοκαλί” κατηγορία, που είναι η μεγάλη πλειονότητα των τουριστικών προορισμών, (μεταξύ των οποίων ΕΕ και ΗΠΑ) το Ηνωμένο Βασίλειο επιβάλλει καραντίνα τουλάχιστον πέντε ημερών στους ταξιδιώτες και κοστοβόρα τεστ. Εξαιρούνται οι ταξιδιώτες από τη Γαλλία, λόγω της παραλλαγής τύπου Βήτα του κορονοϊού.

Οι βρετανικές αρχές είχαν από καιρό εξαιρέσει από την καραντίνα τους ταξιδιώτες που έχουν εμβολιαστεί από το βρετανικό σύστημα υγείας αλλά όχι και εκείνους που έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό.

Στο εξής, η Αγγλία θα εφαρμόσει το ίδιο μέτρο στους εμβολιασμένους στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή στις Ηνωμένες Πολιτείες, για τις αφίξεις από όλες τις χώρες που έχουν καταταγεί στην “πορτοκαλί” κατηγορία, εκτός από τη Γαλλία, όπου θα ισχύουν ξεχωριστοί κανόνες.

Οι ταξιδιώτες που έχουν εμβολιαστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει επιπλέον να αποδείξουν ότι είναι κάτοικοι των ΗΠΑ.

Ένα τεστ PCR θα παραμείνει υποχρεωτικό δύο ημέρες μετά την άφιξη.

Σε καραντίνα οι ταξιδιώτες από χώρες στο “κόκκινο”

Τα μέτρα αυτά δεν αφορούν τις χώρες που κατατάσσονται από το Λονδίνο στην “κόκκινη” κατηγορία (Ινδία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Νότια Αμερική) απ΄όπου μπορούν να έρθουν μόνο οι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου, κάνοντας καραντίνα με δικά τους έξοδα σε ξενοδοχεία που έχουν οριστεί γι΄αυτό τον σκοπό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Ξεκινούν προγράμματα προληπτικού ελέγχου για 3 μορφές καρκίνου και καρδιαγγειακά νοσήματα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα