ΑΘΗΝΑ
08:59
|
24.09.2021
Υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται πίσω από διαδικτυακό ψήφισμα για την κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής. Αργότερα ψηφίστηκε το ν/σ από 158 βουλευτές έναντι 133.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, κατηγόρησε απόψε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει εξαπολύσει εναντίον της “λυσσαλέο πόλεμο”.

Η υπουργός κλείνοντας την τριήμερη συζήτηση για το νομοσχέδιο που αφορά στην “αναβάθμιση” του σχολείου και την “ενδυνάμωση” των εκπαιδευτικών ανέφερε:

Συγκρούονται δύο κόσμοι σήμερα. Ο κόσμος της κυβέρνησης, που κατέθεσε το νομοσχέδιο για την παιδεία, την αυτονομία και την ελευθερία του σχολείου και των εκπαιδευτικών, και ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ, που κατέθεσε τροπολογίες με τις οποίες ζητά την κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, την κατάργηση της τράπεζας θεμάτων και την κατάργηση της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και των πανεπιστημίων και την σύνδεση τους με την χρηματοδότηση.

Η υπουργός Παιδείας υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται πίσω από διαδικτυακό ψήφισμα που αφορά την κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα πανεπιστήμια και την παραίτηση της υπουργού Παιδείας.

Μάλιστα όπως είπε, η ίδια δέχτηκε ένα τέτοιο μέιλ με το οποίο την καλούσε να συνυπογράψει το ψήφισα για την κατάργηση της ΕΒΕ και την παραίτηση της.

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας με 158 ψήφους

Λίγο πριν τις 21.00 μμ ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, μετά από ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής που είχαν ζητήσει ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, για την «αναβάθμιση του σχολείου και την ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών».

Ψήφισαν 291 βουλευτές.

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν 158 βουλευτές έναντι 133 που καταψήφισαν.

Επίσης, ψηφίστηκαν και τα δύο άρθρα για τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία: Το άρθρο 56, που αφορά τη διαδικασία αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και το άρθρο 185, που προβλέπει καταργήσεις, συγχωνεύσεις και μετονομασίες πανεπιστημίων.

Υπέρ του άρθρου 56, ψήφισαν 158 βουλευτές, ενώ 106 βουλευτές το καταψήφισαν και 27 δήλωσαν «παρών».

Το άρθρο 185 υπερψήφισαν 158 βουλευτές έναντι 133 που το καταψήφισαν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οικονόμου: Θα συναντηθούν Μητσοτάκης με Ελπιδοφόρο

Τα άγνωστα pushbacks στην άκρη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (βίντεο)

Συνελήφθη στην Ιταλία ο Κάρλες Πουτζδεμόν

Βιέννη: Παύθηκε ο σταθμάρχης της CIA, αδιαφορούσε για το “Σύνδρομο Αβάνας”

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα