ΑΘΗΝΑ
23:50
|
26.04.2024
Συγκλονιστική κούρσα για τις Χριστίνα Μπούρμπου και Μαρία Κυρίδου που θα διεκδικήσουν ένα μετάλλιο στον αυριανό τελικό της δικώπου άνευ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μία επική πρόκριση στον τελικό της δικώπου άνευ, πήραν η Χριστίνα Μπούρμπου και η Μαρία Κυρίδου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Το ελληνικό δίδυμο μπήκε ως αουτσάιντερ στον ημιτελικό και όχι απλά προκρίθηκε, όχι απλά τερμάτισε πρώτο, αλλά έκανε και παγκόσμιο ρεκόρ και θα διεκδικήσει ένα μετάλλιο στον αυριανό τελικό (03:30 ώρα Ελλάδος)!

Τα δύο κορίτσια έκαναν την κούρσα της ζωής τους και ξεπέρασαν κορυφαία πληρώματα, για να σημειώσουν χρόνο 6:48.70.

Το ελληνικό πλήρωμα πέρασε πέμπτο το πρώτο 500αρι, αλλά κοντά στα προπορευόμενα πληρώματα. Στο δεύτερο 500αρι ανέβηκε στην τέταρτη θέση, με την Βρετανία να έχει αποσπαστεί από τα άλλα πληρώματα και τον Καναδά με την Αυστραλία να είναι στην τριάδα που έδινε το εισιτήριο για τον τελικό.

Μπούρμπου και Κυρίδου τα έδωσαν όλα στο τελευταίο 500αρι μειώνοντας την απόσταση από τα προπορευόμενα πληρώματα, με την Βρετανία να χάνει έδαφος. Τα δύο κορίτσια έκαναν μια συγκλονιστική προσπάθεια στα τελευταία 200 μέτρα και πέρασαν μπροστά, για να τερματίσουν τελικά σε χρόνο 6:48.70, επίδοση που ήταν η κορυφαία όλων των εποχών! Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 6:49.08 και άνηκε σε πλήρωμα της Νέας Ζηλανδίας από το 2017.

Έσπασε το ρεκόρ η Νέα Ζηλανδία

Ωστόσο, το παγκόσμιο ρεκόρ του ελληνικού πληρώματος όμως δεν κράτησε πολύ καθώς καταρρίφθηκε στην δεύτερη ημιτελική σειρά από το πλήρωμα της Νέας Ζηλανδίας (χρόνος 6:47.41)..

Στον τελικό (αύριο στις 03:30 ώρα Ελλάδος) εκτός της Ελλάδας και της Νέας Ζηλανδίας, προκρίθηκαν και οι Βρετανία, Καναδάς, Ρωσία και Ισπανία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

FIFA και Saudi Aramco υπέγραψαν 4ετή συμφωνία συνεργασίας

Απαγόρευση συγκεντρώσεων φιλάθλων πριν το ΑΕΚ- Παναθηναϊκός

Το στοίχημα του Μακρόν για μία βουτιά στον…Σηκουάνα

ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή πολιτικών στη Λαμπαδηδρομία: Παραβίαση θεμελιωδών αρχών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα