ΑΘΗΝΑ
16:43
|
25.04.2024
Πέθανε απόψε σε ηλικία 72 ετών στο σπίτι του στο Τέξας μετά από μία επιτυχημένη μουσική πορεία περίπου μισού αιώνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το θάνατο του 72χρονου μπασίστα του θρυλικού συγκροτήματος ZZ Top, Ντάστι Χιλ ατο σπίτι του στο Χιούστον του Τέξας ανακοίνωσαν απόψε οι φίλοι και συνεργάτες του στην ίδια μπάντα, Μπίλι Γκίμπονς και Φρανκ Μπίαρντ.

Dusty Hill in 2019.

Ο Ντάστι Χιλ ήταν μπασίστας του συγκροτήματος για πάνω από 50 χρόνια. Πέθανε στον ύπνο του, λίγο καιρό αφότου είχε υποστεί τραύμα στο ισχύο.

Σε ανακοίνωση που ανάρτησαν τα άλλα δύο μέλη της μπάντας στο Instagram αναφέρουν: “Θλιβόμαστε από την σημερινή είδηση πως ο σύντροφός μας, Ντάστι Χιλ πέθανε ενώ κοιμόταν στο σπίτι του στο Χιούστον του Τέξας. Θα λείψει τόσο σε εμάς, όσο και στις λεγεώνες των υποστηρικτών μας σε όλο τον κόσμο, η σταθερή παρουσία του, η καλή του φύση και η ανθεκτική δέσμευσή τουΘα μας λείψεις πολύ, αμίγκο”.

Το συγκρότημα είχε κάνει “ντεμπούτο” με το πρώτο του άλμπουμ το 1969 δημιουργώντας αίσθηση καθώς συνδύασαν τα μπλουζ του Τέξας με το μπλουζ-ροκ, το μπούγκι και το χαρντ ροκ.

Γνώρισαν μεγάλη επιτυχία ιδιαίτερα κατά τη δεκαετία του 1980, γεμίζοντας με τις συναυλίες τους και την πρωτότυπη όσο και χαρακτηριστική εμφάνισή τους, τεράστιες αίθουσες και αθλητικά στάδια.

Εικόνα

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ακυρώθηκε η συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια

Σε δημοπρασία ο εξαφανισμένος για 100 χρόνια πίνακας του Κλιμτ

Δηλώσεις ΣΕΑ για ανακάλυψη τάφου του Πλάτωνα από Ιταλούς ερευνητές

Για να μην κλείσει, το «Αλεξάνδρα», το τελευταίο σινεμά της Καλλιθέας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα