ΑΘΗΝΑ
14:53
|
20.04.2024
Σε διευκρινίσεις προέβη το ΚΚΕ για το "πόθεν έσχες" του γγ της ΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε διευκρινίσεις προέβη το ΚΚΕ για το “πόθεν έσχες” του γενικού γραμματέα της ΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Παραθέτουμε την ανακοίνωση:

“Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, όπως και όλοι οι βουλευτές του ΚΚΕ, αμείβεται με την αποζημίωση των στελεχών του Κόμματος, ύψους 800 ευρώ το μήνα. Κατά συνέπεια το σύνολο των αποδοχών του -ως βουλευτή- κατατίθεται στο ταμείο της Κεντρικής Επιτροπής, σύμφωνα με το καταστατικό του ΚΚΕ.

Επίσης, το γεγονός ότι το ύψος των βουλευτικών αποδοχών του Δ. Κουτσούμπα εμφανίζεται αυξημένο σε σχέση με άλλων πολιτικών αρχηγών, οφείλεται στο ότι οι βουλευτές του ΚΚΕ δηλώνουν στο ‘Πόθεν Έσχες’ όλες τις αποδοχές που εισπράττουν με την ιδιότητα του βουλευτή (αποζημίωση, επιδόματα) κ.λπ. -φορολογητέες και μη- κάτι το οποίο είναι ο πολιτικά και νομικά ενδεδειγμένος τρόπος δήλωσης ‘Πόθεν Έσχες’.

Η επανάληψη αυτού του φαινομένου, δηλαδή του διαφορετικού τρόπου δήλωσης των εισοδημάτων των βουλευτών, γεννά εύλογα ερωτηματικά, γι’ αυτό και η αρμόδια επιτροπή της βουλής θα πρέπει να ρυθμίσει το ζήτημα αυτό, έτσι ώστε να αποτυπώνονται ενιαία όλες οι αποδοχές των βουλευτών και των πολιτικών αρχηγών”.

Σημειώνεται ότι ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας δηλώνει για το 2019 εισόδημα προερχόμενο από τη βουλευτική του αποζημίωση 73.466 ευρώ, ενώ η σύζυγός του 18.176 ευρώ και μόλις 2,50 ευρώ από τόκους και μερίσματα.

Δεν διαθέτει μετοχές, ομόλογα, ούτε θυρίδες σε τράπεζες. Οι καταθέσεις του στην Εθνική Τράπεζα (σε δύο από τους πέντε λογαριασμούς υπόχρεοι είναι τρίτοι) είναι 4.024 ευρώ.

Η σύζυγός του Αναστασία Κοντογιάννη σε έναν λογαριασμό στη Eurobank έχει 4.099 ευρώ και σε έναν άλλο, όπου υπόχρεος εμφανίζεται τρίτος, 117 ευρώ, ενώ στην Εθνική Τράπεζα έχει 6.304 ευρώ και 37 ευρώ σε έναν δεύτερο. Η οικογένεια Κουτσούμπα διαθέτει δύο ακίνητα, ένα σε Βοιωτία και ένα στη Φθιώτιδα κι ένα επιβατικό αυτοκίνητο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανδρουλάκης: Στις ευρωεκλογές να αποδοκιμαστεί η κυβέρνηση

ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκαν οι τελευταίοι οκτώ του ευρωψηφοδελτίου

Κασσελάκη θαύματα, σπουδάγματα

Κασσελάκης: Παρουσιάσαμε ένα ψηφοδέλτιο προοδευτικής αριστείας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα