ΑΘΗΝΑ
15:15
|
20.04.2024
Οικονομικά μέτρα στήριξης της "υγιούς λειτουργίας" Μέσων Ενημέρωσης" που επλήγησαν από τις δυσμενείς επιπτώσεις της πανδημίας ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την οικονομική στήριξη εφημερίδων,περιοδικών, ραδιοφωνικών σταθμών και τηλεοπτικών σταθμών της περιφέρειας, που επλήγησαν από τις επιπτώσεις τις πανδημίας με 20 εκατομμύρια ευρώ ανακοίνωσαν ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Θοδωρής Λιβάνιος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη.

Μετά από την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της ΕΕ, το ύψος της ενίσχυσης αναφέρεται πως για κάθε ΜΜΕ θα υπολογιστεί βάσει των εργοδοτικών εισφορών που καταβάλουν προς το ενιαίο ταμείο επικουρικής ασφάλισης των δημοσιογράφων (Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π).

Ελληνικό πρόγραμμα ενίσχυσης ΜΜΕ ύψους 20 εκατ. ευρώ ενέκρινε η Κομισιόν

Ο Λιβάνιος δήλωσε ότι «το πρόγραμμα χρηματοδότησης αναμένεται να καλύψει το σύνολο των εργοδοτικών εισφορών του 2% προς τον ΕΔΟΕΑΠ για το χρονικό διάστημα 1-12-2017 έως 31-12-2020, ενώ σε όσες επιχειρήσεις έχουν ήδη καταβάλει τις σχετικές εισφορές, θα καταβληθεί ισόποση ενίσχυση». 

εφημερίδες | News 24/7

Ανέφερε ως στόχο του προγράμματος την στήριξη “της υγιούς λειτουργίας των Μέσων Ενημέρωσης” που επλήγησαν από τις δυσμενείς συνθήκες που διαμόρφωσε η πανδημία, ώστε να διαφυλαχθούν οι υφιστάμενες θέσεις απασχόλησης και η πολυφωνία στην ενημέρωση των πολιτών, με αντικειμενικά κριτήρια. Ισχυρίστηκε δε ότι “το πιο αντικειμενικό κριτήριο δεν είναι άλλο, εκτός από  τον ετήσιο κύκλο εργασιών κάθε Μέσου”.

Ο ίδιος ανέφερε ως προθεσμία για την ολοκλήρωση του προγράμματος στήριξης και την καταβολή της ενίσχυσης είναι την 31η Δεκεμβρίου 2021. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανδρουλάκης: Στις ευρωεκλογές να αποδοκιμαστεί η κυβέρνηση

ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκαν οι τελευταίοι οκτώ του ευρωψηφοδελτίου

Κασσελάκη θαύματα, σπουδάγματα

Κασσελάκης: Παρουσιάσαμε ένα ψηφοδέλτιο προοδευτικής αριστείας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα