ΑΘΗΝΑ
16:46
|
26.04.2024
Η θητεία της αποστολής κυανόκρανων παρατείνεται ως τις 31 Ιανουαρίου 2022, στη βάση του ψηφίσματος 186.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ομόφωνη ανανέωση της θητείας της “Ειρηνευτικής Δύναμης” κυανοκράνων του ΟΗΕ στην Κύπρο (UNFICYP) μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2022, στη βάση του ψηφίσματος 186 (1964), χαιρετίζει το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών μετά την έγκρισή της, νωρίτερα σήμερα, από το Συμβούλιο Ασφαλείας (ΣΑ) του ΟΗΕ.

Το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει πως το Συμβούλιο Ασφαλείας επαναβεβαιώνει τη δήλωση του προεδρεύοντος του σώματος, στις 23 Ιουλίου, για τις τουρκικές παράνομες ενέργειες στα Βαρώσια, καταδικάζοντας εκ νέου τις σχετικές ανακοινώσεις του Προέδρου της Τουρκίας και του ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας.

Θεωρεί επίσης σημαντικό πως το νέο ψήφισμα του ΣΑ του ΟΗΕ επαναβεβαιώνει τα σχετικά ψηφίσματα, με ειδική αναφορά στα ψηφίσματα 550 (1984) και στο 789 (1992).

“Είναι σημαντικό ότι, σε σχέση με τα Βαρώσια, το Ψήφισμα επαναλαμβάνει την θέση του Συμβουλίου Ασφαλείας ότι δεν πρέπει να λαμβάνει χώρα καμιά ενέργεια η οποία δεν είναι συμβατή με τα προαναφερθέντα ψηφίσματα και καλεί όπως αποφεύγονται ενέργειες, οι οποίες υπονομεύουν τις προοπτικές ειρηνικής λύσης” αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Κύπρου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Άπρακτοι επέστρεψαν από το Ισραήλ οι Αιγύπτιοι διαπραγματευτές…

Τέμπη: Προανακριτική για το μπάζωμα θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ

Παραδόθηκε το πόρισμα του υπ. Εσωτερικών για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων αποδήμων

Ουκρανία: Σύλληψη και προφυλάκιση Μητροπολίτη για συνεργασία με τις ρωσικές αρχές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα