ΑΘΗΝΑ
16:37
|
24.09.2024
Ο Όμηρος Τσάπαλος, παραδέχθηκε ότι δεν υπάρχει ρήτρα ποινής για την ανάδοχο εταιρεία σε περίπτωση εκπρόθεσμης παράδοσης του έργου επανυπολογισμού των αναδρομικών των δικαιούχων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανάδοχη εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο του επανυπολογισμού των αναδρομικών των συνταξιούχων δεν παρέδωσε εμπρόθεσμα το έργο που είχε αναλάβει, με αποτέλεσμα 30.000 συνταξιούχοι να μην έχουν δει ούτε ένα ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ Όμηρος Τσάπαλος, παραδέχθηκε μιλώντας στο OPEN, ότι δεν υπάρχει ρήτρα ποινής για την ανάδοχο εταιρεία σε περίπτωση εκπρόθεσμης παράδοσης του έργου του επανυπολογισμού των αναδρομικών των δικαιούχων.

Επιπλέον, αποκάλυψε ότι ούτε τον Αύγουστο προβλέπεται να καταβληθούν τα αναδρομικά υποστηρίζοντας ότι το έργο του επανυπολογισμού είναι μεγάλο πόνημα, γίνεται για πρώτη φορά και τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ, στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τη διοίκηση επιτέθηκε κατά των εργαζομένων και των συνδικαλιστών υποστηρίζοντας ότι υπονομεύουν το έργο του Οργανισμού.

Υπενθυμίζεται ότι η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας ανέφερε ότι από τις 27/7 επρόκειτο να καταβληθούν τα αναδρομικά στους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα που υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης μετά τις 13 Μαΐου 2016, με περισσότερα από 30,1 και έως 44 έτη ασφάλισης, έπειτα από τον επανυπολογισμό των αποδοχών τους με τα βελτιωμένα ποσοστά αναπλήρωσης του νόμου 4670/2020.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η τελευταία ομιλία Μπάιντεν στον ΟΗΕ για πολέμους και ανταγωνισμούς (live streaming)

Ντούντα: «Οι Ουκρανοί έχουν πολλά προβλήματα με την ιστορία τους»

Κλιμακώνονται οι ανελέητες ισραηλινές επιθέσεις στο Λίβανο (upd)

Κοντά στην απόκτηση πρόσβασης σε ναυτική βάση στον Ατλαντικό η Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα