ΑΘΗΝΑ
03:01
|
19.09.2024
Έκανε μία μυθική κούρσα καταρρίπτοντας το ολυμπιακό ρεκόρ με χρόνο 6:40.45.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

O Στέφανος Ντούσκος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο σκιφ ανδρών στην κωπηλασία, έκανε μία μυθική κούρσα καταρρίπτοντας το ολυμπιακό ρεκόρ με χρόνο 6:40.45 και έγραψε ιστορία τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο που κατακτά η χώρα στο άθλημα σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και το τέταρτο συνολικά.

 Ο Γιαννιώτης κωπηλάτης άρχισε συντηρητικά την κούρσα του αφού, μετά τα πρώτα 500 μέτρα, ήταν στην 4η θέση.

Στη συνέχεια, κρατώντας απίστευτα σταθερό ρυθμό δεν άφησε κανένα περιθώριο σε αθλητές όπως ο Παγκόσμιος πρωταθλητής, Σβέρι Νίλσεν και πέρασε στην πρώτη θέση, στην οποία παρέμεινε έως το τέλος της κούρσας.

“Δεν πίστευα ότι θα το πάρω, ούτε τώρα το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα. Είναι η καλύτερη μέρα της ζωής μου και δεν έχω λόγια. Θέλω να το γιορτάσω αυτό το μετάλλιο με όλους τους Έλληνες. Θα το συνειδητοποιήσω πιστεύω όταν γυρίσω. Θα το γιορτάσω με όλη μου την οικογένεια, τους φίλους και όσους με στηρίζουν” δήλωσε ο Έλληνας χρυσός Ολυμπιονίκης μετά την κατάκτηση του χρυσού.

“Ευχαριστώ τους φίλους μου και τους γονείς μου που μου είπαν να μην τα παρατήσω, αλλά και το χορηγό μου που με στηρίζει, τη Solidus χρηματιστηριακή. Τους ευχαριστώ όλους που είναι δίπλα μου. Η πρόπόνηση είναι πάρα πολύ δύσκολη και αν δεν έχεις τη στήριξη από όλους να σου λένε να συνεχίσεις δε βγαίνει. Για να τερματίσουμε 2χλμ βαράμε 10 ώρες προπόνηση τη μέρα 300 μέρες το χρόνο. Είναι πάρα πολύ δύσκολο και κάποια στιγμή σου έρχεται να τα παρατήσεις. Στην περίπτωσή μου ευτυχώς αυτό δεν έγινε”, πρόσθεσε ο Στέφανος Ντούσκος.

“Πιστεύω ότι αυτό μπορεί να φέρει την κωπηλασία πιο κοντά. Η Ελλάδα μπορεί να ξεκινήσει το κουπί. Θα είναι δύσκολα στην αρχή, απλά να μην τα παρατήσουν. Πέρασα αρρώστιες και τραυματισμούς, κάποια στιγμή δεν μπορούσα να σηκωθώ από το κρεβάτι μου από τους πόνους στη μέση. Θα ήμουν πάρα πολύ περήφανος αν έβλεπα τους ναυτικούς ομίλους ανά την Ελλάδα γεμάτους από μικρά παιδιά”, κατέληξε ο χρυσός Ολυμπιονίκης.

Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο Νορβηγός Κέτιλ Μπορς (6:41.66.3) και το χάλκινο ο Κροάτης Νταμίρ Μάρτιν (6:42.58.4).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πεντάμηνος αποκλεισμός του τζουντόκα Μάιντοβ επειδή έκανε τον σταυρό του

Έφυγε από τη ζωή ο «Τοτό όλων των Ιταλών», Σαλβατόρε Σκιλάτσι

Μεγάλη μεταγραφή για την ΑΕΚ-Έκλεισε τον Αντονί Μαρσιάλ

Ενόχλησε… τον Αταμάν το πανό για τα 50 χρόνια της παράνομης τουρκικής κατοχής της Κύπρου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα