ΑΘΗΝΑ
12:56
|
19.04.2024
Μαχητές των Ταλιμπάν επιτέθηκαν στην Αποστολή Βοήθειας των Ηνωμένων Εθνών στο Αφγανιστάν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η είδηση έρχεται μια μέρα αφότου η τρομοκρατική ομάδα εξαπέλυσε παρόμοια επίθεση στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Κανένας από το προσωπικό του ΟΗΕ δεν τραυματίστηκε. Ωστόσο, μαχητές των Ταλιμπάν σκότωσαν έναν αστυνομικό και τραυμάτισαν αρκετούς άλλους κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Μαχητές των Ταλιμπάν επιτέθηκαν στην Αποστολή Βοήθειας των Ηνωμένων Εθνών στο Αφγανιστάν, έγραψε ο Φαουάντ Αμάν, εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας του Αφγανιστάν, στο Twitter. Είπε ότι οι Αφγανικές Δυνάμεις Εθνικής Άμυνας και Ασφάλειας (ANDSF) διεξάγουν μάχη κατά των μαχητών, με όλο και περισσότερες αφγανικές δυνάμεις να πηγαίνουν στη Χεράτ, όπου βρίσκεται η κύρια έδρα του ΟΗΕ.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί πληροφορίες για θύματα.

Η βία συνεχίζεται αμείωτη στο Αφγανιστάν εδώ και αρκετές εβδομάδες, με τους Ταλιμπάν να εξαπολύουν επίθεση σε ολόκληρες πόλεις. Αναφορές λένε ότι η μαχητική ομάδα ελέγχει τώρα περισσότερα εδάφη από ό, τι το 2001, όταν ανατράπηκε κατά την εισβολή υπό την ηγεσία των ΗΠΑ. Οι ειδικοί λένε ότι η ομάδα έχει ενθαρρυνθεί από την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων και του ΝΑΤΟϊκού στρατού. Η αναχώρηση έγινε σύμφωνα με την ειρηνευτική συμφωνία που υπέγραψαν οι ΗΠΑ και οι Ταλιμπάν τον Φεβρουάριο του 2020.

Πηγή: Sputnik News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

BDS Greece: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία της Γερμανίας

Εκδήλωση της Παλαιστινιακής Παροικίας Ελλάδας για την Ημέρα των Παλαιστινίων Κρατουμένων

Η απεργία της 17ης Απρίλη σε εικόνες: Θέλουμε συλλογικές συμβάσεις-Δεν θέλουμε ακρίβεια

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα για την ακρίβεια και τους χαμηλούς μισθούς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα