ΑΘΗΝΑ
02:20
|
02.05.2024
Η εφαρμογή του υπουργείου Υγείας θα εξελιχθεί ώστε σύντομα να περιέχει όλο τον ιατρικό φάκελλο των ασφαλισμένων
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την παρουσίαση της εφαρμογής MyHealth που αφορά σε βασικές ψηφιακές υπηρεσίες υγείας στις οποίες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες από το κινητό τους τηλέφωνο έκαναν το μεσημέρι οι υπουργοί Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Επικρατείας, Κυριάκος Πιερρακάκης και ο υπουργός Υγείας Βασίλη Κικίλια, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σε πρώτη φάση, στον ψηφιακό φάκελο υγείας του MyHealth θα περιλαμβάνονται οι άυλες συνταγές για χορήγηση φαρμάκων, είτε παραπεμπτικών για διαγνωστικές εξετάσεις.

Επιπλέον, οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να λαμβάνουν στο κινητό τους ειδοποιήσεις (push notifications) για κάθε συνταγή ή παραπεμπτικό που εκδίδεται για τον ΑΜΚΑ τους μέσω της άυλης συνταγογράφησης.

Η εφαρμογή MyHealth σχεδιάζεται να συμπεριλάβει σύντομα όλες τις πληροφορίες που θα αφορούν τον προσωπικό φάκελο υγεία κάθε πολίτη.

Ο πρωθυπουργός έπλεξε το εγκώμιο της ψηφιοποίησης μέρους των υπηρεσιών υγείας, υποστηρίζοντας πως με τον τρόπο αυτό, «ο κάθε πολίτης – ασθενής θα έχει πια μια πολύ καλή εικόνα του δικού του υγειονομικού προφίλ». Και πρόσθεσε:

«Με αυτό τον τρόπο ενδυναμώνουμε και την ίδια τη σχέση του πολίτη με τις υπηρεσίες υγείας. Ο ενημερωμένος πολίτης, ο ενεργός πολίτης έχει πια ένα πολύ μεγαλύτερο ρόλο να παίξει στη διαχείριση και της δικής του προσωπικής υγείας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Η απρόσμενη σχέση της βιταμίνης D με το εντερικό μικροβίωμα απέναντι στον καρκίνο

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα