ΑΘΗΝΑ
05:39
|
25.09.2021
Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Σεπτεμβρίου έχασε 70 cents ή 1% και έκλεισε στα 70,56 δολ. το βαρέλι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έχασε τα αρχικά του κέρδη το πετρέλαιο και έκλεισε με αρνητικό πρόσημο, διευρύνοντας τις απώλειες του από την προηγούμενη συνεδρίαση καθώς εντείνονται και πάλι οι ανησυχίες για τη ραγδαία εξάπλωση του στελέχους Δέλτα του κορονοϊού στις ΗΠΑ και το εξωτερικό.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Σεπτεμβρίου έχασε 70 cents ή 1% και έκλεισε στα 70,56 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. 

Το Brent Οκτωβρίου, στο μεταξύ, υποχώρησε 48 cents ή 0,7% διολισθαίνοντας στα 72,41 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures. Τα δύο συμβόλαια έχασαν πάνω από 3% τη Δευτέρα. 

Το ράλι του πετρελαίου το 2021, με το αμερικανικό αργό και το Brent να καταγράφουν άνοδο περίπου 48% από την αρχή του έτους, οδηγήθηκε από την πεποίθηση ότι η οικονομική ανάκαμψη θα οδηγήσει σε αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης μετά το σοκ του προηγούμενου έτους. 

Η ραγδαία ωστόσο αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο επαναφέρει στο προσκήνιο τις ανησυχίες για το ενδεχόμενο τα μέτρα περιορισμού να επιστρέψουν τον χειμώνα, εκτροχιάζοντας την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη και μαζί την ανάκαμψη της ζήτησης. Ήδη κάποιες περιοχές των ΗΠΑ επαναφέρουν τις οδηγίες για τη χρήση της μάσκας καθώς γνωρίζουν αλματώδη αύξηση των νέων κρουσμάτων.

Πηγές: Capital.gr, Ναυτεμπορική

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εξωδικαστική συμφωνία των ΗΠΑ με την Μενγκ Ουαντζού της Huawei

Λαγκάρντ: Περιορισμένες οι επιπτώσεις στην ΕΕ από μία πιθανή πτώχευση της Evergrande

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Επιβολή επιπλέον κυρώσεων ύψους 2,5 εκ. ευρώ για την υπόθεση Folli Follie

Χρηματιστήριο: Bουτιά 11,53% για τη μετοχή της ΔΕΗ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα