ΑΘΗΝΑ
05:39
|
19.04.2024
Στην πρώτη του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Εμμανουήλ Καραλής κατέκτησε την τέταρτη θέση στο Τόκιο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Παρά το γεγονός πως βρισκόταν για πρώτη φορά στην καριέρα του σε τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων, ο Εμμανουήλ Καραλής έδειξε για ακόμη μία φορά πόσο σπουδαίος αθλητής είναι.

Ο 22χρονος πρωταθλητής μας ισοφάρισε το ατομικό του ρεκόρ στον τελικό του επί κοντώ στο Τόκιο και κατέλαβε την τέταρτη θέση, σκορπώντας χαμόγελα σε όλη την Ελλάδα. Όντας αυτός που άνοιξε τον αγώνα, πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 5μ55, τα 5μ70 και τα 5μ80, ισοφαρίζοντας παράλληλα την καλύτερη ατομική επίδοσή του.

Στη συνέχεια, με τον πήχη να ανεβαίνει στα 5μ87, έκανε τρεις προσπάθειες για να βελτιώσει το ατομικό του ρεκόρ, δεν τα κατάφερε όμως. Σε ισάριθμες απόπειρες, βρήκε ελαφρώς τον πήχη και τον έριξε, ολοκληρώνοντας έτσι τον αγώνα του.

Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα του, έστειλε μάλιστα ένα υπέροχο μήνυμα προς τους γονείς του.

Εμμανουήλ Καραλής

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε (ποιος άλλος;) ο Αρμάντ Ντουπλάντις, το παιδί – θαύμα του επί κοντώ. Ο 22χρονος έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στους αντιπάλους του, ήταν εκπληκτικός και πέρασε με την πρώτη τα 6μ02 για να κάνει δικό του αυτό που του έλειπε: το χρυσό σε Ολυμπιακούς Αγώνες!

Στη συνέχεια, ανέβασε τον πήχη στα 6μ19 με την επιδίωξη να σπάσει το -δικό του- παγκόσμιο ρεκόρ, έφτασε κοντά σε δύο από τις τρεις προσπάθειές του, αλλά εν τέλει έριξε τον πήχη.

Το ασημένιο μετάλλιο κατέληξε στον Κρίστοφερ Νίλσεν, ο οποίος με τα 5μ97 που πέρασε, έκανε νέο ατομικό ρεκόρ. Την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Τιάγκο Μπραζ (με 5μ87), πέντε χρόνια μετά το χρυσό που κατέκτησε ο ίδιος στο Ρίο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γαλλία: Εξετάζονται εναλλακτικές για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Στον θρόνο του Μόντε Κάρλο ο Τσιτσιπάς

Αντεπίθεση του Ιράν: Η τέχνη της προσποίησης πριν το «γκολ»

Στον τελικό του Μόντε Κάρλο ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα