ΑΘΗΝΑ
13:36
|
25.09.2021
Η παράταση κρίθηκε απαραίτητη, προκειμένου να διευκολυνθούν φορολογούμενοι, λογιστές και επιχειρήσεις (λόγω καύσωνα και πανδημίας).
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Παράταση  στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2020 ως τις 10 Σεπτεμβρίου και καταβολή των δύο πρώτων μηνιαίων δόσεων (Ιουλίου και Αυγούστου) του οφειλόμενου φόρου μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου έδωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών.

Η παράταση κρίθηκε απαραίτητη, προκειμένου να διευκολυνθούν (λόγω καύσωνα και πανδημίας) οι φορολογούμενοι, οι λογιστές και οι φοροτεχνικοί, δεδομένης της επερχόμενης έκδοσης των εκκαθαριστικών ΕΝΦΙΑ μέσα στον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Οικονομικών, ως τώρα, το 70% των φορολογικών δηλώσεων που έχουν υποβληθεί και εκκαθαριστεί είναι μηδενικές ή πιστωτικές καθώς δεν προκύπτει πληρωμή φόρου. Ειδικότερα, στις περισσότερες των περιπτώσεων ο φόρος είναι μηδενικός, ενώ σημαντικός αριθμός φορολογουμένων λαμβάνει επιστροφή φόρου.

Η εξέλιξη οφείλεται σε πρόσφατα φορολογικά μέτρα όπως είναι η εφαρμογή νέας φορολογικής κλίμακας με μειωμένους συντελεστές, η αναστολή των τεκμηρίων διαβίωσης.

Φορολογικές Δηλώσεις 2020 - Με μια ματιά - Upd - e-forologia - Φορολογική,  Λογιστική και Εργατική Ενημέρωση

Η έκπτωση του 3%

Οι φορολογούμενοι που θέλουν να επωφεληθούν από την μικρή έκπτωση του 3% στην καταβολή οφειλών θα πρέπει υποβάλουν τη δήλωσή τους μέχρι τις 27 Αυγούστου και να καταβάλουν εφάπαξ τον φόρο μέχρι και τις 31 Αυγούστου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά έλέγχο για εσωτερική πληροφόρηση για τη μετοχή της ΔΕΗ

Αντ. Σαμαράς: Η Ευρώπη πρέπει να προχωρήσει άμεσα στη δημιουργία του Ευρωστρατού

Θ. Πλεύρης: Οι οδοντίατροι θα αποφασίζουν αν θα απαιτείται rapid τεστ

Γ. Οικονόμου: Η ελληνική Πολιτεία είναι προετοιμασμένη να απαντήσει σε κάθε πρόκληση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα