ΑΘΗΝΑ
21:27
|
23.09.2024
Tα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών προειδοποίησαν τους Αμερικανούς πολίτες να μην ταξιδεύουν στην Ελλάδα και σε άλλους προορισμούς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) προειδοποίησαν σήμερα τους Αμερικανούς πολίτες να μην ταξιδεύουν στην Ελλάδα και σε άλλους προορισμούς μεταξύ των οποίων η Ιρλανδία, το Ιράν, το Καζακστάν και οι Αμερικανικές Παρθένες Νήσοι λόγω του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων της Covid-19 σε αυτές τις χώρες.

Μεταξύ των χωρών που κατατάσσονται στο εξής στο ίδιο “Επίπεδο 4: Αποφύγετε το ταξίδι” των CDC είναι επίσης η Λιβύη, η Ανδόρα, ο Άγιος Βαρθολομαίος, το Λεσότο, η Μαρτινίκα, η Μάλτα, το Νησί Μαν και το Κουρασάο.

Επιπλέον τα CDC προχώρησαν, σε αναθεώρηση των οδηγιών σχετικά με τους διαγνωστικούς ελέγχους για COVID-19 στους πλήρως εμβολιασμένους.

Μετά τη σύσταση για χρήση μάσκας και στους πλήρως εμβολιασμένους κυρίως σε εσωτερικούς χώρους όπως τα σχολεία και πιο συγκεκριμένα, στα σχολεία και σε περιοχές όπου υπάρχει σημαντική ή αρκετά αυξημένη μεταδοτικότητα του SARS-CoV-2 και στους πλήρως εμβολιασμένους, τα CDC επικαιροποίησαν τις οδηγίες τους και για τους διαγνωστικούς ελέγχους.

Η απόφαση για τη χρήση μασκών σε εσωτερικούς χώρους από τους εμβολιασμένους έρχεται, ουσιαστικά, να άρει την προηγούμενη απόφαση του CDC τον Μάιο του 2021, σύμφωνα με την οποία οι Αμερικανοί θα μπορούσαν να κυκλοφορούν χωρίς μάσκα στους περισσότερους χώρους. Ωστόσο, η κατάσταση είναι πλέον αρκετά διαφορετική συγκριτικά με τον περασμένο Μάιο, οπότε υπήρχε σαφής πτωτική τάση των νέων κρουσμάτων.

Πότε θα υποβάλλονται σε τεστ οι εμβολιασμένοι

Πλέον, οι πλήρως εμβολιασμένοι θα πρέπει να υποβάλλονται σε διαγνωστικό έλεγχο για SARS-CoV-2 τρεις έως πέντε ημέρες μετά την έκθεση σε πιθανό ή επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19.

Επιπλέον, θα πρέπει να φορούν μάσκα σε όλους τους εσωτερικούς χώρους για 14 ημέρες, μετά την έκθεση σε πιθανό ή επιβεβαιωμένο κρούσμα ή μέχρι να έχουν αρνητικό έλεγχο για SARS-CoV-2.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει καταγραφεί κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 στις ΗΠΑ, το οποίο αποδίδεται κυρίως στην επικράτηση του στελέχους Δέλτα του SARS-CoV-2, που είναι ικανό να προκαλέσει λοίμωξη ακόμα και σε πλήρως εμβολιασθέντες. Υπολογίζεται ότι το στέλεχος Δέλτα ευθύνεται για μία αύξηση της τάξης του 300% στα νέα κρούσματα COVID-19 από τις 19 Ιουνίου έως τις 23 Ιουλίου 2021.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με ποινικό μητρώο ο τραυματίας της ένοπλης επίθεσης στο κέντρο της Αθήνας

Τείχος δεκάδων χιλιομέτρων στα σύνορα με το Αφγανιστάν φτιάχνει το Ιράν

Λίβανος: 356 νεκροί, 1.246 τραυματίες από τις ισραηλινές επιθέσεις- Νέα επιδρομή στη Βηρυτό (UPD)

Τρομοκρατία οι εκρήξεις βομβητών στον Λίβανο λέει πρώην διευθυντής της CIA

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα