ΑΘΗΝΑ
19:33
|
20.09.2024
Ο Ν. Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι το τελευταίο 24ωρο επιχείρησαν σε 118 πυρκαγιές στην επικράτεια, ενώ διευκρίνισε πως και αύριο θα είναι μια δύσκολη μέρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανακοινώσεις αναφορικά με την εξέλιξη των πυρκαγιών σε όλη την επικράτεια και ειδικότερα για τα πύρινα μέτωπα σε Εύβοια, και Ηλεία πραγματοποίησε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στις 20:00 ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ξεκινώντας την ενημέρωση, ο Νίκος Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι το τελευταίο 24ωρο επιχείρησαν σε 118 πυρκαγιές στην επικράτεια.

Αναφερόμενος στα πύρινα μέτωπα ανέφερε πως στη Βαρυμπόμπη παραμένουν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Στη Μυρτιά Ευβοίας μαίνεται επίσης μια πολύ μεγάλη πυρκαγιά, ενώ έχουν αποσταλεί συνολικά 5 μηνύματα από το 112 για εκκένωση των οικισμών (Καλαμούδι, Παλαιοχώρι και Δαμιά, Ροβιές).

Σύμφωνα πάντα με τον υπουργό, στην Ηλεία σημειώθηκαν επτά πυρκαγιές, πολλές από τις οποίες εντοπίζονται κοντά στην Αρχαία Ολυμπία. Εκκενώθηκε η Αρχαία Ολυμπία και οι οικισμοί Λυγαριά, Λαντζόι. Στο Βλαχόπουλο Μεσσηνίας υπήρξαν τρία ενεργά μέτωπα. Στην Τορώνη Χαλκιδικής η φωτιά έχει περιοριστεί. Στη Μέλπεια Μελιγαλά Μεσσηνίας αποφασίστηκε η εκκένωση των οικισμών Άνω και Κάτω Μέλπειας, Μοναστηριακίου και Βράχου.

Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι ενεργοποιήθηκε το Σχέδιο «Δευκαλίων» και πλέον και ο Ελληνικός Στρατός συνδράμεις στις επιχειρήσεις κατάσβεσης.

«Δίνουμε μια τιτάνια μάχη σε πολλά μέτωπα, με ”σύμμαχο” το αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112«, πρόσθεσε ο κ. Χαρδαλιάς και κατέληξε λέγοντας: «Και αύριο θα είναι μια δύσκολη ημέρα. Τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Οι επόμενες ημέρες και εβδομάδες θα είναι δύσκολες. Οι στιγμές απαιτούν πλήρη επαγρύπνηση από όλους μας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πρόεδρος ψητοπωλών Αττικής: Το τυλιχτό σουβλάκι θα αγγίξει τα 5 ευρώ

Ισραηλινή επιδρομή στη Βηρυτό με στόχο διοικητή της Χεζμπολάχ: Τουλάχιστον 12 νεκροί (upd)

Κίνα: Ζωολογικός κήπος έβαφε σκύλους στα χρώματα των πάντα για να προσελκύσει επισκέπτες

Hellenic Train: Επανέρχονται τα δρομολόγια Κιάτο-Αίγιο στις 21/9

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα