ΑΘΗΝΑ
12:07
|
22.05.2024
Τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια Ρωσίας και Κίνας ολοκληρώνονται στις 13 Αυγούστου στο πλαίσιο του οξυμένου ανταγωνισμού με τις ΗΠΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κοινά αντιτρομοκρατικά και στρατιωτικά γυμνάσια ευρείας κλίμακας ξεκινούν από την ερχόμενη Δευτέρα,9 Αυγούστου, ισχυρές δυνάμεις των στρατών Ρωσίας και Κίνας σε περιοχές της βορειοδυτικής Κίνας.

Chinese and Russian marines take part in a drill in Guangdong province in 2016. Thousands of soldiers will join next week’s exercise. Photo: Xinhua

Τα γυμνάσια ZAPAD/INTERACTION-2021 θα πραγματοποιήσουν πάνω από 10.000 αξιωματικοί και στρατιώτες αμφοτέρων χωρών για πέντε μέρες στην αυτόνομη περιοχή Ningxia Hui σε μία περίοδο κατά την οποία εντείνονται οι τεταμένες ανταγωνιστικές σχέσεις με τις ΗΠΑ.

Το κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV μετέδωσε ότι οι Ρώσοι έστειλαν ήδη πέντε μαχητικά τύπου Su-30 στο πλαίσιο της άσκησης.

Ο εκπρόσωπος του σινικού υπουργείου Άμυνας, Γου Τσιάν εξήγησε ότι σκοπός της άσκησης (που είναι η πρώτη του είδους που πραγματοποιεί η Κίνα με μία ξένη χώρα μετά την έναρξη της πανδημίας το 2020) θα είναι η “ενίσχυση της συνεργασίας” και η “διατήρηση της περιφερειακής ειρήνης και ασφάλειας”. Πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο της άσκησης θα στηθεί κοινό κέντρο διοίκησης και πως στις ασκήσεις θα συμμετάσχουν εναέριες και χερσαίες  δυνάμεις και σώματα αντιμετώπισης κυβερνοεπιθέσεων και αντικατασκοπείας.

Τα ρωσο-σινικά στρατιωτικά γυμνάσια θα ολοκληρωθούν στις 13 Αυγούστου.

China-Russia military drill expected to focus on security in Central Asia |  South China Morning Post
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο-Είναι εξωφρενικό απαντά ο πρόεδρος Μπάιντεν

Οι ΗΠΑ «απορρίπτουν βασικά» τη σημερινή ανακοίνωση του εισαγγελέα του ΔΠΔ Καρίμ Χαν σχολίασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. Ποικιλία αντιδράσεων στην Ευρώπη.
ΣΥΝΑΦΗ

Πεντάγωνο: Η Ρωσία κάνει μικρές προόδους στο Χάρκοβο

Κυρώσεις κατά του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου εξετάζουν οι ΗΠΑ

Ιρλανδία, Ισπανία και Νορβηγία αναγνωρίζουν το Παλαιστινιακό κράτος

Τη Ρώμη και τη Φλωρεντία θα επισκεφθεί η Σακελλαροπούλου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα