ΑΘΗΝΑ
00:21
|
02.05.2024
Θεωρείται η μεγαλύτερη ναυτική άσκηση των ΗΠΑ από τη δεκαετία του 1980.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χολυγουντιανή υπερπαραγωγή θυμίζει η ναυτική άσκηση “Μεγάλης Κλίμακας” (Large Scale Excercise, LSE) που ξεκίνησε τα ξημερώματα το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ και θεωρείται η μεγαλύτερη άσκηση του είδους των τελευταίων 40 ετών.

Σύμφωνα με εκτενή ανακοίνωση του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, η άσκηση LSE 2021 θα πραγματοποιηθεί σε 17 διαφορετικές ζώνες ώρας, με τη συμμετοχή 37 πλοίων, χιλιάδων αξιωματικών, τρεις διοικήσεις του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ και πέντε στόλους.

Μέρος των ασκήσεων θα αφορά εικονικές επιχειρήσεις και μάχες ώστε να εξασφαλιστεί η υπεροπλοία και η ευελιξία κινήσεων των αμερικανικών δυνάμεων ακόμη και σε περιπτώσεις βαριών απωλειών σε πεδία σύγκρουσης.

Τα πεδία άσκησης θα πραγματοποιηθούν μεταξύ άλλων σε περιοχές άμεσου γεωπολιτικού ενδιαφέροντος των ΗΠΑ όπως είναι η Μεσόγειος, η Μαύρη Θάλασσα, η Θάλασσα Ανατολικής Κίνας, η Νότια Σινική Θάλασσα κ.α.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας του αμερικανικού στρατού, Stars and Stripes,στην άσκηση συμμετέχουν μόνον δυνάμεις των ΗΠΑ ενώ σχεδιάζεται τις επόμενες χρονιές να συμμετάσχουν ναυτικές δυνάμεις από συμμάχους και εταίρους τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα