ΑΘΗΝΑ
05:01
|
26.04.2024
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ημιαυτόνομη κουρδική διοίκηση της περιοχής κατήγγειλε την φονική επίθεση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το θάνατο τεσσάρων μελών μίας οικογένειας προκάλεσε σήμερα σε χωριό της Ράκας επίθεση του τουρκικού στρατού και Σύρων μισθοφόρων.

Η επίθεση έγινε στο χωριό Σαφαουίγια, βόρεια της Ράκα, προκαλώντας τον θάνατο ενός άνδρα και τριών παιδιών και τον τραυματισμό μίας γυναίκας και της κόρης της.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ημιαυτόνομη κουρδική διοίκηση της περιοχής κατήγγειλε την επίθεση, επιβεβαιώνοντας τον θάνατο τεσσάρων μελών της οικογένειας Ζεϊντάν Χαλάφ Αλ-Ισα στο χωριό Σαφαουίγια.

Oι εξελίξεις σε Συρία και Λιβύη συζητήθηκαν αργότερα σήμερα από τον Τούρκο υφυπουργό Εξωτερικών Σεντάτ Ονάλ με τον απεσταλμένο του Ρώσου προέδρου στη Συρία, Αλεξάντερ Λαβρεντίεφ, δίχως να εκδοθεί στη συνέχεια κοινή ανακοίνωση.

Η Τουρκία, που συνορεύει με τη Συρία, έχει εξαπολύσει από το 2016 τρεις στρατιωτικές επιθέσεις στη βόρεια Συρία οι οποίες της επέτρεψαν να αποκτήσει τον έλεγχο μιας περιοχής έκτασης τουλάχιστον 2.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, κυρίως της περιοχής του Αφρίν, ενός από τα καντόνια της αυτοανακηρυχθείσας κουρδικής “ομόσπονδης” περιοχής.

Η ‘Αγκυρα χαρακτηρίζει “τρομοκρατική οργάνωση” τους Κούρδους μαχητές των “Μονάδων Προστασίας του Λαού” (YPG), λόγω των στενών σχέσεων με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), που διεξάγει αντάρτικο στην Τουρκία από το 1984.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Ποιοι κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών Θετικής Ατζέντας αύριο, στην Τουρκία

Οι προηγούμενες εκλογές μέτρο σύγκρισης στις ευρωεκλογές λέει ο Μητσοτάκης στο ΣΚΑΪ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα