ΑΘΗΝΑ
07:30
|
25.04.2024
Τη χρήση του «πράσινου πάσου» σε σχολεία, τρένα και αεροπλάνα αναμένεται να εγκρίνει η ιταλική κυβέρνηση το απόγευμα της Πέμπτης (5/8).
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη χρήση του «πράσινου πάσου» σε σχολεία, τρένα και αεροπλάνα αναμένεται να εγκρίνει η ιταλική κυβέρνηση το απόγευμα της Πέμπτης (5/8), κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Το «πράσινο πάσο» εκδίδεται μετά τη χορήγηση της πρώτης δόσης του εμβολίου και έχει ήδη αποφασιστεί ότι όλοι οι πολίτες άνω των δώδεκα ετών, από τις 6 του μηνός, θα πρέπει να το διαθέτουν για να μπορούν να κάθονται σε εσωτερικούς χώρους καφέ και εστιατορίων και να εισέρχονται σε πολιτιστικά κέντρα, γυμναστήρια, θέατρα και κινηματογράφους.

Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, αύριο η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι είναι πολύ πιθανό να αποφασίσει την επέκταση του «πάσου» στο διοικητικό προσωπικό και στους δασκάλους και καθηγητές των ιταλικών σχολείων, ενώ ως εναλλακτική μπορεί να ζητηθεί η πραγματοποίηση διαγνωστικών τεστ κατά του κορονοϊού κάθε δυο ημέρες. Η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai μετέδωσε ότι είναι σχεδόν βέβαιο ότι αύριο θα αποφασιστεί και η υποχρεωτική χρήση του πράσινου πάσου για την επιβίβαση σε υπεραστικά τρένα και αεροπλάνα, αλλά μόνο από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Ο ειδικός επίτροπος για την εφαρμογή της εμβολιαστικής εκστρατείας, στρατηγός Φραντσέσκο Φιλιουόλο, έχει ήδη ζητήσει από όλες τις ιταλικές περιφέρειες να τον ενημερώσουν λεπτομερώς, μέχρι τις 20 Αυγούστου, πόσοι εκπαιδευτικοί θα έχουν εμβολιαστεί.

Στο σύνολο της χώρας, το ποσοστό των εκπαιδευτικών που έχουν εμβολιαστεί ξεπερνά το 85%, ωστόσο οι περιοχές με το υψηλότερο ποσοστό ανεμβολίαστων εκπαιδευτικών, έως τώρα είναι η Καλαβρία, η Σαρδηνία, η Σικελία και η ευρύτερη περιοχή της Γένοβας.

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό της εμπορικής ένωσης Confesrcenti, το 47% των Ιταλών έχει ήδη στα χέρια του «πράσινο πάσο», το 20% το έχει ζητήσει και το 21% δηλώνει ότι δεν προτίθεται να το ζητήσει και να το χρησιμοποιήσει, ενώ ένα 12% πολιτών παραμένουν αναποφάσιστοι.

Όσο για τη χρησιμότητά του, οι καταναλωτές θεωρούν ότι θα τους ευνοήσει ή δεν θα τους ζημιώσει, σε ποσοστό 72%, ενώ το 54% των επιχειρηματιών του τομέα της εστίασης φοβάται ότι μπορεί να του προκαλέσει οικονομική ζημία.

Πηγές: Euronews

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στον ανακριτή ο πρώην «Σπαρτιάτης» Κωνσταντίνος Φλώρος

Σουηδία: Μασκοφόροι επιτέθηκαν εναντίον αντιφασιστικής εκδήλωσης

Βόρεια Μακεδονία: Άνετη νίκη του αντιπολιτευόμενου VMRO-DPMNE στον α΄γύρο των προεδρικών εκλογών

War: What is it good for? Absolutely nothing

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα